RUČAK IZ „KESE“

Pogled u kesu, spremnu za zatvaranje i pečenje!
Pogled u kesu, spremnu za zatvaranje i pečenje!

Juče sam kupila lepe , s tim da nisam imala baš jasnu ideju šta ću s njima. Davno ih nisam spremala za ručak. Čeprkajući po ladlici sa kesicama, ugledala sam foliju za pečenje u obliku kese. Aha, odlična ideja. Izvadih je i promislih, kako da spremim i zajedno, a uz to, imam i .

Smislila sam: prvo sam istanjila krmenadle, poslolila ih i ostavila malo da postoje. U tiganj sam sipala malo ulja i ispržila osušene krmenadle, da budu rumene sa obe strane. Obarila brokoli u slanoj vodi, iskekla krompir na kocke, začinila ga bag začinom, krmenadle premazala senfom, posula ruzmarinom i čilijem. U sve to sam ubacila jedan češanj belog luka, prerezanog na pola. Sve to sam ubacila u foliju, i prelila saftom iz tiganja i dodala malo ulja i kašiku vode.

Zatvorila sam foliju, stavila, izbušila je čačkalicom na desetak mesta i stavila u tepsiju i u rernu. Pekla oko 50 minuta na 175 stepeni.

Resize of IMG_3416

Pečeno, istresti na činiju za posluživanje. Krmenadla je bila vrlo ukusna, kao i svi sastojci na koje je pustila sok, kao i začini koji su upotrebljeni. Mada, m

ogla sam to sve peći i malo kraće, jer je brokoli bio prilično raskuvan, ali, meni lično, nije smetalo. Ćerka ga bas ne ljubi, ali, zdrav je pa ga jede!  U foliji se može peći i razno drugo povrće, vrlo je ukusno, kada je sve zajedno. Ja sam pekla ono što sam imala! Probajte i vi, prijatno! Zaboravih vam reći, kiseli krastavčići idu odli

čno uz ovo jelo!

Posetioci su tražili::

Komentari

  1. stevo

    Naravno Dudo, u poslednje vreme koristim ove kese za pečenje; čak možeš kolače peći u njima, to jest štrudlu. Sjajan izum, ono što posle ima da se opere je tanjir (kod mene, naravno, jer nema potrebe da se servira). Pozzzz, Dudo!


  2. Autor članka
    Dudaelixir

    Stevo, nisam ni sumnjala u tebe! :) Ti si snalažljiv tip, ali ovde ima i početnika u kuvanju, pa nije na odmet reći im i za ovu varijantu! Štrudlu još nisam probala iz kese, no, ima vremena! :)

Ostavite odgovor