AVOKADO NAMAZ (na moj način)

Dobili smo . Nikada ga ne bih kupila, samoinicijativno. Jela sam ga jako davno, ali, očigledno nije bio lepo napravljen i nije mi se dopao.

Čeprkala sam po internetu, pronašla mnogo recepata, pa sam ja napravila svoj.

Ovde ima tri avokada. Mora biti mekan i kada ga raseče onako po dužini, da koštica sama ispadne. Može da se vadi i kašikicom do kore, mada sam ga ja oljuštila, izgnječila viljuškom i dodala:

oko pola limuna,

soli (dosta)

bibera,

1 čen belog luka (jako lepo mirišem posle njega) propušten kroz onu                                                                                                           spravicu za sitnjenje

dve kašike pavlake

nekoliko kapi maslinovog ulja

I sve to dobro izmešate, stavite tost da se ispeče i lepo namažete. Ako vam fali još nešto od začina, vi slobodno dodajte po svojoj želji. Piše po receptima da može da se doda i krem sir u njega, ali, to ću probati neki drugi put.

Mogu vam reći da je jako ukusno! Probajte, ako imate avokado pa ne znate šta ćete s njim!

Posetioci su tražili::

Komentari

 1. SanjaKokica

  Auuu, ja nikada ne bih pomislila da avokado može slan da se jede! Ja sam ti za to Tuto Bugarin iliti nemam pojma :) Ako hoćeš istinu, nemam pojma ni kako avokado izgleda :lol: (stvarno sam imala nesretno detinjstvo ;) ). Verujem ti da je ukusno…jedino nisam sigurna da sam dovoljno hrabra da probam :) Ako ga dobijem, onda znam gde da se obratim :)

 2. Dudaelixir

  Sanjočka, ja ni ne znam da se avokado jede sladak. On ti je neutralnog ukusa, skroz i zato mu se dodaju raznorazni začini i onda je vrlo ukusno.
  On ti je tamno zelene boje, onako malo „rošav“ i u sebi ima ogromnu košticu. Veličine je kao velika kruška i tog je oblika. Ima ga u svim većim marketima! Mora da bude mek da bi se od njega pravio namaz. Ima, naravno i raznih drugih recepata u kojima se koristi avokado! :)
  Veruj drugarici na reč, kada ti kaže da je vrlo ukusno!

 3. seminolemillie

  Vanredno ukusno i neverovatno ZDRAVO….sto se moze reci (u zadnje vreme )-za sve manje vrsta hrane

Ostavite odgovor