Đuveč mix sa krompirom

Obično, brzo, jednostavno, sito, ukusno i jelo.  Količina može da zavara…kao…neće biti dovoljno za četvoro, ali – hoće. Jedan tanjir – sit stomak. E sad, ne mogu reći da je dijetalno ali barem izostavite hleb icon wink Đuveč mix sa krompirom pa će manje kila da se uhvati. Obavestite komšije da ćete ih uznemiravati miomirisima hrpe dinstanog crnog luka, kao i ukućane da ćete vući „štraftu“ dok ne promenite garderobu. Ali – vredno je svake žrtve.

Pripremite:

 • ½ kg smrznutog mixa (ako se nekom secka sveže – neka secka)
 • 1 ½ kg krompira
 • 4 glavice crnog luka
 • malo ulja
 • 2 kašikice vegete
 • ½ kašikice bibera
 • ½ kašikice soli
 • još malo soli za

Očistite luk i iseckajte ga na polukolutove. Na malo ulja da dobro izdinstajte, da omekani, čak malo i ako se negde uhvati, nema veze, to mu daje super šmek (ko voli taj šmek, naravno). Za to vreme očistite krompir i naseckajte ga na kolutove, ne jako tanke.

IMG 5366 570x427 Đuveč mix sa krompirom

Kada je lukac gotov, stavite na njega povrće iz kesice (naravno da ne mora iz kesice ali je recept predvidjen da nam reši problem ručka za užurbane dane), sipajte vegetu , i prodinstajte sve zajedno malo, da se povrće do pola omekša.

IMG 5367 570x427 Đuveč mix sa krompirom

Nauljite tepsiju srednje veličine, rasporedite povrće na dno, pa preko toga poslažite krompir i posolite ga.

IMG 5368 570x427 Đuveč mix sa krompirom

Poprskajte od gore krompir sa uljem i stavite u lernu nekih 45 minuta na 200˚C da se peče (a povrće još malo bari ispod krompira).

IMG 5369 570x427 Đuveč mix sa krompirom

Nakon toga izvadite, promešajte krompir i povrće i vratite nazad još nekih 15 minuta.

IMG 5373 570x427 Đuveč mix sa krompirom

To bi bilo to, ukusan ručak gotov.

IMG 5375 570x427 Đuveč mix sa krompirom

Mi smo uz ovo jeli cveklu, a vi već po ukusu. Prijatno!

Posetioci su tražili::

O autoru

Autor ponekog zanimljivog recepta. Krivac za dosadno - dugačke recepte sa puno fotografija. Rame uz rame sa mangupom - administrator sajta Kuvajmo B(l)ogovski. Krivac Plus - za proveru i objavu recepata koje smo primili od ostalih autora na sajtu. U slobodno vreme (kojeg je zamalo pa ništa), autor tekstova na sajtu Korak u Kokicin svet - www.subotica.in.rs).

http://www.subotica.in.rs/

Pogledaj sve članke od Kokica

Komentari

 1. Pingback: Đuveč mix sa krompirom | www.blogovnik.com

  1. Sanja Glamočanin

   Makaronče i ukusno je…e sad, je li zdravo, baš i nije, mada nisam puno ulja koristila…ali luka vala…smrdeli smo do neba i nazad :D

Ostavite odgovor