Kuvajmo Blogovski – Recepti na lak način

Brze čokoladne vanila rozen kocke – sponzor recepta Dr. Oetker

Nema više opravdanja da niste stigli napraviti kolače zato što niste imali vremena. Za ovaj kolač treba vam 25 minuta i to ako pravite 2 vrste krema, čokoladni i vanilin.

Ako ćete pripremati samo, recimo, čokoladni – smanjite vreme na 20 minuta! Čokoladna glazura? Kao od šale – 5 minuta! Nema kuvanja, nema pečenja, nema čekanja da se krem ohladi…

5 minuta za pripremu Fila za tortu sa ukusom čokolade Dr. Oetker

5 minuta za pripremu Fila za tortu sa ukusom vanile Dr. Oetker

5 minuta za mazanje kora

5 minuta za pripremu Chocolaterie Dr. Oetker – kojom ćete dati konačan čokoladni šmek vašem kolaču

5 minuta za sečenje kolača

Sastojci:

Za čokoladni preliv:

Priprema:

1 Sipati u posudu 3 dcl hladnog mleka (iz frižidera). Dodati prašak za čokoladni fil. Lagano umešati u mleko, pa mutiti mikserom na najslabijem oko pola minuta. Nakon toga, prebaciti mikser na najjače, pa mutiti još 1 minut. Dodati 50 gr omekšalog putera, pa mutiti još 2 minuta. Čokoladni fil je spreman.

Ponoviti proces pripreme, ovaj put sa Filom za tortu sa ukusom vanile.

2 Naizmenično premazujte kore čokoladnim i vanila filom. Količina je dovoljna za celo pakovanje rozen kora, samo trebate od jednog fila rasporediti na 4, od drugog na 3 dela. Zadnju koru odozgo ne premazujete filom, to je mesto za Chocolateriu.

3 Za preliv od čokolade ugrejte 3 dcl mleka do ključanja. Sklonite sa ringle. Odmah, bez čekanja, umešajte prašak za Chocolateriu u vrelo mleko, neprestano mešajući žicom 1 minut. Ostavite 2 minuta da se zgusne, u medjuvremenu, par puta promešajte žicom da bi vam masa ostala glatka. Premažite preko zadnje kore pripremljenu Chocolateriu. Dok je toplo, možete napraviti šare viljuškom po njoj…a i ne morate.

4 Obično rozen kore treba ostaviti da omekšaju preko noći. Meni su nakon sat vremena bile mekane. Ipak, gotov kolač stavite u frižider da se dobro rashladi. Tada ga isecite na kocke i po želji dekorišite Dekor mix perlama ili slično.

Ovaj kolač uvek servirajte hladan, tako je najbolji. Uživajte u kolaču i ideji da ste potrošili samo 25 minuta svog dragocenog vremena za njegovu pripremu!