Kuvajmo Blogovski – Recepti na lak način

Mimoza salata – recept br. 2

Meni se…izgleda…mimoza veoma dopada, pa u to ime, evo još jednog recepta na temu Mimoza salate :), ako ste već isprobali jednu od mimoza salata.

Potrebno nam je:

–         4 kiselkaste jabuke

–         150 gr trapista

–         2 dcl pavlake

–         1 dcl majoneza

–         1 limun

–         2 veze mladog crnog luka

–         10 tvrdo kuvanih jaja

–         so, biber

–         1 glavica zelene salate

Za početak, narendamo 3 jabuke (ja sam tri jer su bile ogromne a jedna svakako treba za ukrašavanje od gore). Trebalo bi ih i ocediti, što sam ja zaboravila…no, neće baš jako smetati. U to narendamo i trapist, dodamo pavlaku (u originalu 1 dcl), majonez i sok od 1 limuna. Plus, dodamo narendano belance od četiri jajeta, žumanac ostavimo za kasnije.

E sad,  to treba posoliti…znate ono, po ukusu…Ja sam solila i solila, probala i probala, koliko sam soli stavila? Ne znam, negde oko pola kašikice, recimo. Ali to zaista ide po ukusu. Tome dodamo sitno iseckani luk. Trebalo bi podeliti masu na dva dela, no ja sam na tri. Operu se listovi zelene salate i poredjaju na dno posude. Na to sam ja dodala trećinu mase, i poredjala na kolutove iseckana 3 jajeta. Sipamo drugu trećinu mase i još 3 naseckana jajeta. Od gore poslednji deo mase.

Na to narendamo žumanca koja smo ostavili sa strane. 1 lepu jabuku isečemo na kriške i poslažemo ih od gore, preko žumanca. To…naravno…može i mnogo lepše da izgleda nego što sam ja izvela, no nisam na brzinu (u pola pet predveče) našla lepu zelenu salatu plus nemam baš talenta za ukrašavanje (već se hvalila time kod torte). Da li je ukusno ili nije, proceniti sami kada isprobate. Mi ćemo to njopati uz fašir…a verujem da ću ja ući i u frižider…samo onako, da gricnem malo bez ičega ako ostane…