Kuvajmo Blogovski – Recepti na lak način

Prijatno vam bilo i od mene – Brze „pljeke“

Evo i mene u vašim redovima. 😉

Kada imate mleveno meso, a i koje kakve musake vam se popele na vrh glave, hoćete nešto brzo, jednostavno i ukusno onda je ovo savršeno za vas.

Treba vam:

– 300g mlevenog mesa, mada ponekad stavim više nekad manje,

– glavica crnog luka,

– 2 jaja,

– 6-7 kašika brašna,

– prašak za pecivo,

– čaša kisele vode,

– dve kašike ulja,

– so,

– vegeta,

– malo aleve paprike. Valjda ništa nisam zaboravila. 🙄

Multipraktik je mašina koja se u našoj kuhinji redovno koristi, a ja sam praktična domaćica tako da je uključen stalno i na dohvat je ruke. Služi mi za sve. Seckanje, mućkanje, mešenje testa, ceđenje, brčkanje svega i svačega, ma sve radnje radi.

E tako prvo u secku iseckam glavicu luka, onda izvadim nož za seckanje, pa stavim onaj za mešanje i onda sve nabrojane dodatke strpam zajedno i onda opet klik na dugme i brrrrrrr, izmešam da se sve sjedini. Ako nemate multipraktik onda sve ovo ručno dobro izmešajte. U tiganju zagrejem ulje i kašikom vadim smesu direkt u tiganj u manjim količinama, oblikujem kašikom kao male pljeskavice i pržim sa obe strane.

Supica iz kesice, minut pire, sir, kajmak i salata kakva god, mljac. Ne treba vam više od pola sata, za ceo ručak, pa i za iznenadne goste. Služi se uz krompir pire, sos od paradajza, pomfrit, ma šta vam god padne na pamet, a i pošto mi jedemo malo, sviđa mi se što ne morate celu smesu odjednom da ispržite, stavite u frižider preostalu smesu i onda sutra umesto za ručak ispržite za večeru. Brzo, izdašno, lako za spremanje i pre svega ukusno. Prijatno vam bilo, a zovite ga kako god hoćete. 😉