Kuvajmo Blogovski – Recepti na lak način

Recepti za hleb iz mini pekare

Dakle…da se pohvalim, pošto još nisam…nedavno se u našu porodicu uselila nova gospodja, dadoh joj ime (i ako su neki navaljivali da bude prevozno sredstvo – spejs šatl…) snaš Janja.

Snaš Janja je divna, mesi, diže, peče…ja joj samo dam što joj je potrebno, ona sama sve dalje odradi 🙂 Reč je, naravski 😉 o našoj mini pekari koju smo, posle moje duge želje za njom, najzad kupili.

Za sve one koji se razmišljaju – kupiti ili ne kupiti, moj savet je: kupiti!!! Jedan od aparata u kuhinji koje je lepo i korisno imati. Mi smo se odlučili za neki…ne baš osnovni model. Naš je model Moulinex, koji peče hleb od 750gr, 1000gr, 1500gr. Pošto nas je četvoro, onaj od 750gr baš nije dovoljan, tako da je mogućnost većeg hleba odlična. Dalje…model ima 14 programa, što za različite vrste hleba, što za samo pečenje, bez mešenja, pa do programa koji samo mesi i diže testo, bez pečenja. Takodje, ima i programe za kuvanje džema, kompota, mešenje testa bez kvasca, pečenje kolača…

Zašto vam ovo pišem? E pa…nije Kokica hvalisava…nego čisto da pomognem ako se neko želi odlučiti da kupi ovaj aparat. Moj savet je…ipak vredi birati malo skuplji model, koji ima više programa i koji može peći više veličina hleba.

Ja sam do sada isprobala nekoliko vrsta hleba, mesila sam testo za krofne, za pogaču (štrudlu), u planu mi je da mi snaš Janja uskoro skuva i pekmez od narandže…za probu 🙂 i tako…mnogo mogućnosti.

Lično me je oduševio program koji mesi i diže testo, pošto je zaista odlična stvar, jer dok snaš Janja umesi testo i podigne, ja mogu nesmetano da radim nešto drugo…ili, na kraju krajeva…da odmaram 🙂

Planiram da podelim sa vama recepte za hleb iz mini pekare koje isprobam iz knjižice koju smo dobili uz aparat, pošto,…kako sam čitala po netu, ne ide knjižica baš uz sve aparate.

Već objavljeni recepti sa sajta, a koji su testirani sa mini pekarom:

Krofne sa eurokremom by Dr Oetker – fantastične!

Recepti za hleb iz mini pekare biće objavljeni u istoimenoj kategoriji, proverite povremeno šta ima novo 🙂

Par praktičnih saveta vezanih za pravljenje hleba u mini pekari možete pogledati OVDE 🙂