Kuvajmo Blogovski – Recepti na lak način

Sunčani smoothie iliti napitak od lubenice banane i još ponečeg

Priprema: 10 min
Ekstrahovanje: 45 sek
Spremno za: 11 min 🙂

Sunčani smoothie u čast sunčane subote kada nam je stigao paket od Delimana. Želim iskreno da podelim sa svima vama koji nas uredno posećujete radost, da je upravo Delimano pružio šansu našem i vašem Kuvajmo Blogovskom, da sponzoriše deo recepata koje pišemo i nagradnu igru koju smo za vas pripremili.

Ovom prilikom, mućkaćemo malo u Nutribulletu. No, nadalje to neće biti malo, pošto nam se osladilo i sada smo spremni da isprobavamo razne varijante. Ono što želim da napomenem jeste da je Nutribullet odličan način da unesete malo više zdravlja u svoj organizam. Ali, naravno da u njemu mužete pripremiti i poslastice koje sem zdravlja unose i uživanje u svakom gutljaju ovakvog napitka.

sponzorisani recept by delimano

Mi smo pripremili nekoliko, ovaj koji danas delim sa vama je pun voća i povrća. O hranljivosti pojedinog voća i povrća vam ja ne bih pričala, jer smatram da nisam merodavna. Za sve informacije tog tipa se obratite čika Guglu 🙂 Ono što je zanimljivo u pripremi sa Nutribulletom jeste da je savršen za samleti i semenke koje se drugačije teško melju (meni zapravo trče u krug po secku koji ja imam, n.pr. lanene).

Porcije: 4 – za dve ture u visokoj posudi

Sastojci:

  • 300 gr na kockice isečene lubenice sa semenkama
  • 1 banana isečena na kolutove debljine oko 1 cm
  • 1 manji paradajz isečen na komade
  • 1 velika šargarepa isečena na kolutove oko 1 cm
  • 1 velika narandža ili grejfrut (ako niste za gorak ukus – ostanite pri narandži)
  • par kockica leda (da ne prelazi 25% od ukupnog sadržaja)
  • 1 kašika meda
  • vode da prekrije ostale sastojke, ne više od max nivoa

Priprema:

1 Oko pripreme u Nutribulletu nema mnogo reči – veoma je jednostavna, što je jedna od super stvari u vezi sa njim. Svi se sastojci ubace, dolije se vode da prekrije sastojke i ekstrahuje se najviše 60 sekundi. I – napitak je spreman! Tako je i sa ovim.

Pošto su sastojci za 2 ture, kako biste imali napitak za n.pr. četvoročlanu porodicu, u prvoj turi prepolovite sastojke, stavite ih u visoku posudu, prelijte vodom i ekstrahujte oko 45 sekundi. Sipajte napitak u čaše, pa ponovite postupak. Uživajte u prijatnom osveženju uz Nutribullet Sunčani smoothie 🙂