Kuvajmo Blogovski – Recepti na lak način

Žele minjon kocke

Penaste ukusne žele minjon kocke, ukusom podsećaju na krem bananice sa želeom.

SASTOJCI:

300 gr šecera u prahu
150 ml vode
20 gr želatina
10 kašika hladne vode
pola bočice ekstrakta od banane

ČOKOLADNA GLAZURA:

150 gr crne čokolade
150 gr bele čokolade

ZA ŽELE:

20 gr žele kristala sa ukusom tropskog voća
20 gr žele kristala sa ukusom borovnice

I JOŠ:

malo ulja za premaz tepsije

PRIPREMA:

  1. Šećera: ušpinovati šećer u prahu sa 150 ml vode i malo prohladiti . U miks posudu staviti želatin i 10 kašika hladne vode, pola bočice ekstrata od banane, malo promešati sa kašikom. U miks posudu sa želatinom dodati prohladjeni ušpinovani šećer i mutiti mikserom, dok smesa ne dobije gustinu .
  2. Tepsiju četvrtastog oblika premazati sa uljem, sipati umućenu smesu, fino rasporediti uz pomoć špatule, poravnati i ostaviti u frižider da se ohladi.
    Ohladjenu smesu iseći na kvadratiće 3*3 cm.
  3. Priprema čokoladne glazure: crnu čokoladu otopiti na pari. Posebno otopiti belu čokoladu na pari.
  4. Papirne korpice veličine 3,5cm sa 3,5 cm premazati sa čokoladom i staviti ih u frižider da se stegne. Nekoliko korpica premazati sa belom čokoladom, a nekoliko korpica premazati sa crnom čokoladom. Kad se čokolada okolo korpica stegne, ubaciti po jednu isečenu minjon kocku u papirnu korpicu, preliti čokoladom i vratiti u frižider da se stegne.
  5. Priprema želea: 20 gr žele kristala od borovnice preliti sa 30 ml vrele vode, promešati da se otopi i malo prohladi. 20 gr žele kristala tropsko voće preliti sa 30 ml vrele vode, promešati da se otopi i malo prohladi.
  6. Na stegnute minjon kocke sipati po dve male kašičice prohladjenog želea ili kombinovati jednu kašiku tropskog voća, jednu kašiku borovnice. Tako ćemo imati tri vrste kocki :žute, plave i zelene minjon kocke. Prijatno!

NAPOMENA: umesto žele kristala može se koristiti sok po ukusu pripremljen sa običnim želatinom.

Recept za: Žele minjon kocke