Kuvajmo Blogovski – Recepti na lak način

Brzo testo za picu – iz miksera u lernu!

Za domaću izradu pice imamo mnogo varijanti: da kupimo gotovo testo u pekari koje razvučemo i kraj, da kupimo polupečeno testo u radnji, nabacamo sastojke i kraj, da umesimo testo, uprljamo i ruke i dasku i pod i zavese 😉 , da naručimo picu 🙂 …i tako redom. E ima još jedna varijanta – da ga umutimo mikserom i razmažemo u tepsiji, bez dizanja, bez kvasca, bez prljanja.

SASTOJCI:

2 jajeta
1 kašikica soli
1/2 kg brašna
1/2 l jogurta
1 kašikica praška za pecivo
1 kašikica sode bikarbone

PRIPREMA:

Dakle, u dubokoj posudi za mikser pomešamo jaja, so, jogurt, brašno pomešano sa praškom za pecivo i soda bikarbonom. Sve dobro izmutimo mikserom, može i sa onim dodatkom za testo a može i sa običnim.

Ova mera je za dve velike tepsije od lerne. Ja sam se malo bojala koliko tanko smem da razvučem testo ali odlično je kada se napravi tanko, čak – poželjno je 🙂 .

Tepsija se namaže uljem i pospe brašnom. U jednu posudu sipamo vrele vode i kašikom vadimo polovinu testa u tepsiju. Zatim kašiku umačemo u toplu vodu i tako vrućom kašikom razmažemo testo po tepsiji. To je jedna tura, isto uradimo i sa drugom kada se prva ispeče 🙂 .

Ostalo je redaljka sastojaka koje volite na pici, kod nas je to ovako: testo, kečap, šunka za picu, pavlaka, začini (biber, origano, Kotanyi začin za picu), sveže, na tanke krugove narendane gljive, šajt – tvrdi sir (edamer), pa ako ima sveže papričice sitno seckane, koja feferona za šmek…

Pečemo na što jačoj temperaturi, kod nas je to 250˚C nekih 10 15 minuta, ne treba je prepeći.

Ovo brzo testo za picu je odlično, vrlo brzo se pravi, a što je najvažnije – ukusno je 🙂 .

NAPOMENA KOKICE: ne zamerite lernu, ovo pišem kao naknadnu napomenu, a zbog raznih primedbi na istu. Mi…eto…jednostavno…tako volimo da pričamo i dajem sebi tu slobodu da par reči ostavim nepravilnih…Ma, važan je recept, uživajte!