Kuvajmo Blogovski – Recepti na lak način

Klot paprikaš sa krompirom i valjušcima

Klot mu dodje prazan 🙂 . Ništa sem krompira i valjušaka 🙂 . Za ovo sam morala tražiti recept od mame. To je umetnost…šta reći 😉  ? A pored toga što je klot i ekstra je ukusan. U čemu je fora?

Izdinstamo 5-6 glavica crnog luka na ulju, sitno iseckana u multisecku ili narendana, na to dodamo isečen beli krompir (barem 2kg),  1 kašikicu bibera, nekih 7 – 8 kašikica vegete, 1 ravnu kašikicu soli, 1 ravnu kašikicu šećera, malo još dinstamo tako. Zatim nalijemo vodom, nekih 2 litre, dodamo 1 ½ supenu kašiku mlevene slatke crvene paprike i ostavimo da se kuva nekih pola satićka.

Umutimo 3 jajeta sa pola kašikice soli i brašna toliko da bude gustine kao na fotografiji. Kada je krompir skoro kuvan (onih pola satićka), vadimo kašikicom valjuške i spuštamo u paprikaš. Ne treba velike vaditi (kakve sam ja vadila), pošto narastu. Tako kuvamo još nekih petnaestak minuta i to bi bilo to.

Kao prilog naoružamo se sa mnogo svežeg hleba i eto nama ukusnog i veoma nedijetalnog jela 😆  Može naravno i neka fina salatica uz to, tek da razbije silne ugljene hidrate 😉

Tako da…kada se bliži kraj meseca, ovo je pun pogodak!