Kuvajmo Blogovski – Recepti na lak način

Mamina kiselkasta čorbica

Dakle, ovu supicu samo moja mama zna da pravi 😉  , ja probala…pa liči. Smislila ju je u hodu…Ide (pravi se) otprilike ovako:

2 manje glavice luka izrendamo (ili sameljemo u super – secku), 3 – 4, a može i više, šargarepice narendamo na kolutove, da budu tanki. Na dosta ulja upržimo luk i šargarepicu, dok ona malo ne omekša. U medjuvremenu naseckamo na sitne – sitne kockice 3 – 4 srednja krompira. Kada su luk i šargarepica gotovi, dodamo krompir i vode…pa…skoro dve litrice. U to dodamo 1 – 2 kockice gotove supe, 2 – 3 kašikice vegete, bibera po ukusu, 1 – 2 kašike sirćeta, 3 – 4 lovorova lista. Ostavimo da se kuva dok povrće ne omekša skroz. Za to vreme skuvamo šoljicu pirinča u puno slane vode. Kada je kuvan, ocedimo ga. Na skuvano povrće, dodamo u supicu i gotov pirinač, posebno umutimo 1 pavlaku sa 2 kašike brašna i jednim žumancem (za zdraviji život – gustin ili već ako neko ima bolju ideju…), dodamo to mešajući u supicu, da se ne zgrudva, kuvamo još malo i…supica je gotova i jaaaaako je fina!!! Pa…prijatno vam bilo!!!

P.S: stvarno sam imala dobro volju sve fotkati po redu, ali rezerve nuku!!!

P.S 2: sad primećujem sličnost sa Danijelinom posnom supicom ali ovo nije baš posna, dodaje se pavlaka, lovorov list i sirće, plus dinsta se…..Znači, varijacija na temu, Danijela pliz  sori!!!