Kuvajmo Blogovski – Recepti na lak način

Moja magična pita…

E ovako…Ovaj recept sam dobila od moje drugarice Verice, ali nek se ona ne ljuti, ja sam ga odavno prisvojila kao svoj, jer verujem da ga ni ona ne pravi toliko često. Kad mi se najave gosti, a želim da ih impresioniram (napomena: pravila sam ovo i jednom župniku iliti popu kad je bio u gostima), ja napravim ovo. Drugačije, a opet super i jednostavno.

Potrebno: blok testo (baš tako ga tražiti, ima dve kore debele), pavlaka, koliko imaš salame (al bilo bi poželjno bar 100 gr), koliko imaš tvrdog sira (ili šajta što bi rekli), šaka mlevenih orasa, jaje, biber, ulje za podmazat tepsiju  i malo brašna.

Testo se razvuče u željenu veličinu tepsije (prva kora). Izmeša se pavlaka, rendana salama, sir, šaka mlevehih orasa sa malo bibera. Podmazati tepsiju i posuti brašnom da se ne lepi, staviti koru, na nju smesu, pa drugu koru. Od gore premazati umućenim jajetom (može i malo pavlake) i peći dok ne porumeni. Verujte, izvrsno je, a niko ne može da veruje u kombinaciju salama – orasi. Ja garantujem za nju! Prijatno!

PS. Kokice, slobodno fotografiši sve moje recepte kad stigneš da probaš i to dodaj. Imaš više iskustva u tome…

PS.2 Nisam znala u koju kategoriju ovo da smestim, čini mi se da nema kategorija Pite