Kuvajmo Blogovski – Recepti na lak način

Osvežavajuća letnja salata

Leto je. Toplo je. Jako je toplo 🙂 Potrebno nam je osveženje. To može biti skok u bazenčić, pa zatim sladoled, pa možda tuš, hladna limunada, šta god vam padne na pamet, a da sa sobom nosi #onajosećaj kad – uf, kako bi mi to sad prijalo na ovu vrućinu. E, tako smo i mi sa ovom salaticom, nešto kao – osvežavajuća letnja salata…

Ona, naravno, nije ništa posebno, niti je neki izum, ali je odličan predlog. Paradajza, krastavaca, tikvica – svuda oko nas (dobro, nije baš svuda…nije da rastu kao korov…). Tako da, pristupačna je i uz n.pr. hrskave pečene krompiriće – odlično će vam pasti kao lagani ručak.

SASTOJCI:

3 – 4 paradajza
1 tikvica
1 krastavac
malo ulja
1 kašikica soli
1 kašikica šećera
2 kašikice sirćeta
malo bibera

PRIPREMA:

  1. Očistite tikvicu i isecite je na sitne kockice. Ispržite je na malo ulja. Izvadite pečene kockice na salvetu da se ocede.
  2. Paradajz isecite takodje na kockice.
  3. Krastavce očistite i isecite na sitne kockice
  4. Pomešajte svo povrće, dodajte so, biber, šećer, sirće, ponovo promešajte i ostavite tako desetak minuta.
  5. Sa rešetkastom (ili nekom rupičastom 🙂 ) kašikom, izvadite povrće u drugu posudu, kako bi se ocedilo od tečnosti, ako imate talenta (kao što ja nemam) dekorišite i poslužite. Kao što sam gore spomenula, nama je baš prijalo uz krompiriće, a vi kako volite.

Dakle, jednostavno, dostupno i verovatno većini poznato. Ali, da se podsetimo – zato smo tu da i početnike naučimo da pripreme i najjednostavnija, a i malo komplikovanija jela. A, svi smo nekada bili na početku. Uživajte i prijatno!