Kuvajmo Blogovski – Recepti na lak način

Pica sendviči od smrznutog hleba na brzaka

U zadnje vreme, kupujemo sečeni hleb (sem kada ga sama pečem – onda ga sami i sečemo 😉 ). Da li u pekari ili u radnji, svejedno… Desi se, često, da kupimo više nego što je potrebno iliti zaboravimo da je već bilo kući i više nego što je potrebno. E – taj hleb završi u zamrzivaču. Pa sad, da se ne bi bacalo, nadošli smo da nam je takav najbolji za tople sendviče jer bude fino hrskav.

Od tad, malo malo, pa evo kod nas toplih sendviča za večeru. Jednostavni i ukusni, ali ih uglavnom nikada nije dovoljno. Dakle, ovo nije neka nauka, više savet, ideja, kako da iskoristite višak hleba, a uz to zaista obradujete svoje ukućane, pa na kraju ili početku – i sebe 🙂 Naravno da je sve proizvoljno, mislim na količine ili sastav, ali evo predloga:

SASTOJCI:

1 vekna smrznutog isečenog hleba
150 gr kačkavalja, trapista ili slično
150 gr tanko sečene šunke za picu ili 200 gr ako vam iseku deblje 🙂
pavlaka za mazanje ili margarin
kečap (možete na brzaka napraviti i domaći, ako nemate kući kupovnog)
bosiljak i origano ako koristite kupovni kečap

PRIPREMA:

  1. Poslažite smrznuti hleb na tepsiju, onako…da vidite koliko će vam stati.
  2. Redom namažite hleb sa pavlakom ili margarinom.
  3. Preko svakog parčeta 1 parče šunke.
  4. Preko šunke kašika kečapa (pa bosiljak i origano ako je kupovni).
  5. Kada su vam svi sendviči u tepsiji, rendaljku u ruke i preko svega narendati trapist ili kačkavalj ili neki drugi tvrdi sir na akciji 🙂
  6. Stavite da se peče na 200°C, ako imate mogućnost, onda tako da se od dole jače peče, pa malo da porumeni odozgo. Onda će vam biti lepo hrskavi i od dole. Inače, možete spustiti malo niže tepsiju…kako god, biće ukusnu na sve načine.

E sad…vi izvinite što sam ja napravila čitav doktorat o običnim sendvičima, ali mislim da je dobra ideja i dobar način da iskoristite višak hleba.

Pica sendviči od smrznutog hleba na brzaka