Kuvajmo Blogovski – Recepti na lak način

Punjeni fašir mafini

Ako imate kalupčiće za projice, ovo je odličan način da olakšate sebi a ujedno i da zanimljivo servirate fašir. Ukusno je i jednostavno za pripremu.

Potrebno je:

Za fašir:

400 gr mlevenog svinjskog mesa
1 crni luk
malo ulja
1 jaje
1 parče hleba
2 dcl mleka
1 kašika pavlake
1 kašikica mlevene crvene paprike
½ kašikice bibera
2 – 3 kašikice vegete
½ kašikice soli
1 kašikica peršunovog lista
½ kašikice muskatnog oraščića
2 kašike prezle
1 kašikica praška za pecivo

Za fil:

1 zelena paprika
1 kuvano jaje
100 gr feta sira
½ kašikice soli

          

U šerpu sipamo ulja da pokrije dno. Udinstamo luk (koji smo isekli u multisecku) da postane providan. Na meso dodamo luk, hleb koji smo potopili u mleko i dobro ga ocedili, na to dodamo sve ostale navedene sastojke koji idu u fašir i dobro umesimo.

     

Za fil skuvamo jaje i u multisecku pomešamo papriku, jaje, feta sir, so i ako želite još neke začine. Isečemo sve zajedno i stavimo u frižider.

     

Pripremimo kalup za projice a ako koristite silikonski, ne trebaju nikakve pripreme 🙂 Stavimo na dno svake rupe malo mesa, utapkamo rukom tako da formiramo neko blago udubljenje. Stavimo na udubljenje po kašikicu fila, pa opet sve prekrijemo mesom i nežno oblikujemo rukom. Nije potrebno nikakvo mazanje (opet, ako koristimo silikonski kalup), samo ovako pripremljeno stavimo u lernu na 200°C da se peče. Ja sam pekla nekih 55 minuta dok nije porumenelo.

   

Kod nas je ovaj fašir bio serviran uz varivo od pirinča i preliven sosom od peršunovog lista. Vi izaberite onu kombinaciju koju najviše volite…

Prijatno i verujte…ukusno je i veoma jednostavno za pripremu!