Kuvajmo Blogovski – Recepti na lak način

Ručak iz „kese“

Pogled u kesu, spremnu za zatvaranje i pečenje!

Juče sam kupila lepe krmenadle, s tim da nisam imala baš jasnu ideju šta ću s njima. Davno ih nisam spremala za ručak. Čeprkajući po ladlici sa kesicama, ugledala sam foliju za pečenje u obliku kese. Aha, odlična ideja. Izvadih je i promislih, kako da spremim krmenadle i krompir zajedno, a uz to, imam i brokoli.

Smislila sam: prvo sam istanjila krmenadle, poslolila ih i ostavila malo da postoje. U tiganj sam sipala malo ulja i ispržila osušene krmenadle, da budu rumene sa obe strane. Obarila brokoli u slanoj vodi, iskekla krompir na kocke, začinila ga bag začinom, krmenadle premazala senfom, posula ruzmarinom i čilijem. U sve to sam ubacila jedan češanj belog luka, prerezanog na pola. Sve to sam ubacila u foliju, i prelila saftom iz tiganja i dodala malo ulja i kašiku vode.

Zatvorila sam foliju, stavila, izbušila je čačkalicom na desetak mesta i stavila u tepsiju i u rernu. Pekla oko 50 minuta na 175 stepeni.

Pečeno, istresti na činiju za posluživanje. Krmenadla je bila vrlo ukusna, kao i svi sastojci na koje je pustila sok, kao i začini koji su upotrebljeni.

Mada, mogla sam to sve peći i malo kraće, jer je brokoli bio prilično raskuvan, ali, meni lično, nije smetalo. Ćerka ga bas ne ljubi, ali, zdrav je pa ga jede!  U foliji se može peći i razno drugo povrće, vrlo je ukusno, kada je sve zajedno. Ja sam pekla ono što sam imala! Probajte i vi, prijatno! Zaboravih vam reći, kiseli krastavčići idu odlično uz ovo jelo!