Kuvajmo Blogovski – Recepti na lak način

Testenina u sosu od kobasice i meksičkog povrća sa sirom

Ukusna testenina, pomalo pikantna (zbog odabrane ljutkaste kobasice i dodatog bibera), kremasta, uz dodatak sira – odlična. Što je još bolje – sve pripremate u jednoj šerpi i ne traje dugo. Pri tome – dosta je sita i za četvoročlanu porodicu više nego dovoljan ručak. Odlična ideja za brz ručak.

SASTOJCI:

1/2 kg rezanaca
1 domaća kobasica, manje ili više ljuta (200 gr)
1 pakovanje (450 gr) smrznute meksičke mešavine (crveni pasulj, kukuruz šećerac, crvena paprika, zelena boranija, šargarepa, crni luk)
2 – 3 kašike ulja
1/2 – 1 kašikica mlevenog bibera
1 kašikica soli
2 l mleka (od toga ostavite 1 dcl sa strane)
2 dcl pavlake za kuvanje
5 kašika kisele pavlake
2 kašike brašna
100 gr trapista

PRIPREMA:

  1. Kobasicu isecite na par komada, pa rasecite po dužini, pa usitnite na polukolutove. Stavite je na par kašika ulja u veću šerpu da se prži.
  2. Kada se malo upržila, dodajte mešavinu povrća, pa dinstajte sa kobasicom nekih 15 – tak minuta. Dodajte so i biber.
  3. Sipajte rezance na kobasicu i povrće, malo varjačom isitnite, da se izlomi, dodajte pavlaku za kuvanje, nalijte mlekom (sem onih 1 dcl koji piše u sastojcima da ostavite sa strane). Promešajte i ostavite da se kuva 10 – tak minuta. Ovo je momenat kada ćete početi paničiti da nešto neće biti dobro, ali – biće, ne brinite 🙂 Ne zaboravite da mešate da vam se testo ne uhvati za dno.
  4. Dok se testo kuva sa povrćem i kobasicom, razmutite mleko, pavlaku i brašno, da ne bude grudvica.
  5. Kada je testo skuvano, sipajte razmućenu pavlaku sa mlekom i brašnom u testeninu i kuvajmte još par minuta sve zajedno.
  6. Konačno, narendajte trapist, ostavite minut na ringli da se rastopi, stalno mešajući. I – to je to, jednostavan, ukusan ručak iz jedne šerpe 🙂

Recept za: Testenina u sosu od kobasice i meksičkog povrća sa sirom