Kuvajmo Blogovski – Recepti na lak način

Tikvice harmonika sa prilogom od šampinjona

SASTOJCI:

2 komada srednjih zelenih tkvica
1 kašičica kurkume
1 kašičica belog luka u granulama
1 kašika začina od sušenog povrća
1 kašika  susamove soli
po ukusu morske soli
1,5 dcl maslinovog ulja
100 g kačkavalja

PRIPREMA:

  1. Tikvice operite, obrišite i isecite na tanke šnite, ali ih nemojte presecati do kraja. Ovo uradite uz pomoć dve varjače izmedju kojih će te da stavite tikvicu a one će pomoći da se tikvica ne preseče do kraja.
  2. Tikvice složite u vatrostalnu činiju.
  3. Sada pripremite preliv. U jednu činijicu stavite začine i maslinovo ulje i sve dobro promešajte. Ovim prelivom pomoću četkice namažite tikvice spolja ali i izmedju šnita.
  4. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i stavite u zagrejanu rernu na 200°C. Nisam pratila koliko dugo su se pekle, pa zato proverite posle nekih pola sata. Ako su omekšale, skinite foliju i još malo ih pecite da porumene.
    Još dok su vruće pospite ih rendanim kačkavaljem.

U mom slučaju je bio običan kačkavalj, jer taj sam imala u kući ali ako imate dimljeni, daće jelu još bolji ukus. Meni se dopalo i ovako. bilo je preukusno i u kombinaciji sa punjenim šampinjonima po mom receptu punjeni šampinjoni smo ih pojeli u slast.

Tikvice su spremljene po receptu Gaga u kujni  za harmonika tikvice. U mom slučaju su korišćene tamno zelene tikvice i malo sam promenila začine. Stavila sam one koje ja inače koristim.