Kuvajmo Blogovski – Recepti na lak način

Tortica „Košnica“

Da se razumemo. Ja nisam profesionalac u pravljenju torti, ali imam volju i želju da usrećim decu.

Ovog puta, reč je o onom istom „momku“ kome sam pravila Teletabisa „crnca“, a njegovoj sestri Šešir tortu.

Za glavni materijal, odabrala sam već isprobanu varijantu, odlično za modeliranje.

2 pakovanja mlevenog plazma keksa

3/4 putera,

oko 3, 5 dcl mleka (ako je potrebno i više)

oko 150 gr prah šećera

100 gr čokolade Milka (noiset, valda se tako piše?)

Prvo se potopi plazma u mleku, odnosno, prelije se mleko (hladno) preko plazme i dobro izmeša. Ne sme da bude jako retko, bolje je dodavati mleko, malo po malo. Ostaviti malo da postoji, pa opet proveriti gustinu. Zatim u plazmu dodati šećer i puter, pa sve to dobro izmutiti mikserom (metlicama za šlag). Zatim, ostaviti malo u frižider da se stegne.

Potom, izvaditi iz frižidera (može i friz, jer se brže steže),  trećinu mase istresti na podlogu, zatim dodati polovinu iseckane na sitne kockice Milka čokolade, pa dodati novi sloj plazme, pa opet seckanu čokoladu i od gore opet plazmu.

Zatim je oblikovati kao na slici (amaterski).

Sve ostalo je kupovno, sem šlaga u koji sam dodala malo zelene boje, premazala tanjir oko torte, poredjala cvetiće i posula travicom (zeleni kolos) poslagala pčelice, koje su kupljene u nekoj prodavnici „sve za kuću“, sasvim slučajno.

Ostale figurice su od šećera, tvrde i nisu za jelo!

Ovo nije originalan recept za plazmu, jer je morao biti korigovan, obzirom da imam malog rodjaka (sećate se Šreka) koji je jako alergičan na jaja. No, verujte mi na reč, uopšte joj ne fale ista. Ukusna je i deca je obožavaju.

Ima bezbroj varijanti koje sam pravila sa plazmom. Dodavala pržene i mlevene i seckane orahe i lešnike, može da se dodaje i žele (mi ne volimo), voće i sl.

PS: Posebno sam umutila šlag, pa ko voli, neka doda sebi u tanjir!