Kuvajmo Blogovski – Recepti na lak način

Voćna torta

SASTOJCI:

za koru:
– 3 jaja,
– 3 kašike šećera,
– 2 kašike vrele vode,
– 1 kašika ulja,
– 2 kašike brašna i
– 1,5 kašičica praška za pecivo.
za fil 1:
– 1/2 l. mleka,
– 6 kašika šećera,
– 2 kesice pudinga od vanile,
– 125 gr. margarina.
za fil 2:
– 1/2 l soka od višanja (ukoliko nemate dovoljno soka dodati vode),
– 300 gr. šećera,
– 500 gr. višanja,
– 2 kesice pudinga od vanile.

PRIPREMA:

Odvojiti belanca od žumanaca pa belanca umutiti sa šećerom u črvst sneg, zatim dodati jedno po jedno žumance, vodu i ulje pa sve dobro umutiti. Na kraju umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izliti u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečenu koru ostaviti da se ohladi. Ohladjenu koru iseći obručem željene veličine i oblika (tortu sam pripremala u plehu 26 cm. sa stranicama koje se skidaju, a koru sam pekla u većem četvrtastom plehu kako bi mi kora bila tanja. Vi po želji koru možete peći u plehu 26 ).

Fil 1 :

Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti puding. Ostatak mleka staviti sa šećerom da provri. U provrelo dodati umućenu smešu i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohlađenim pudingom. Fil naneti preko kore.

Fil 2:

Odvojiti malo soka i u njemu razmutiti puding. Ostatak soka staviti sa šećerom i višnjama da se kuva dok višnje ne omekšaju ( 15-ak minuta ), zatim dodati razmućenu smešu i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Dok se hladi povremeno promešati. Ohlađen fil naneti preko prvog fila.
Tortu ostaviti u frižider da se stegne pa skinuti stranice kalupa (ako spremate tortu kao ja u kalupu sa stranicama koje se skidaju).
Odozgo tortu ukrasiti po želji sa šlagom. Voćna torta je gotova. Uživajte!