Kuvajmo Blogovski – Recepti na lak način

Zamotanice

Posto Neki vec odavno pokušavaju da dođu do tog vrhunskog recepta, evo, da iskoristim priliku da vam se pridružim i priuštim zadovoljstvo da uživate u ovom „specijalitetu“.
Naime, potrebno vam je malo bajatog hleba (nemora biti buđav), nekoliko jaja (kokošijih), puuuno mleka i sredstva za pranje suđa.
Dakle, najpre isečemo hleb na kriške (ne preterano tanke), u jedan duboki tanjir sipamo mleko, a u drugi umutimo za početak 2 jajeta. Hleb prvo umočimo u mleko i dobro ga natopimo ali ne toliko da se raspadne, pa potom u jaje i brzo u tavu na vruće ulje. Budite spremni: PRSKA NA SVE STRANE. Možete se malo odbraniti od ovog neželjenog dejstva tako što ćete poklopiti tavu, ali to je samo privremeno, jer treba zamotanicu i okrenuti na drugu stranu da se i tamo ispeče, a onda vas čekaju đavli od vrelog ulja. Sve u svemu, mislim da vredi. Još samo da dodam, muž mi kaže da ako se ikada razvede od mene, najviše će žaliti za zamotanicama, pa vi procenite. Preporučujem soljenje pre konzumiranja. Prijatno