Napravite sami pire od bundeve za kolače i druge poslastice

Sponzorisani post by Delimano - Nutribullet

Odmah na početku da se pohvalim, ne volim bundeve u kolaču, ali skoro nikako. Onda sam shvatila šta je moj problem 🙂 #onokad su narendane, pa me ti rezanci smaraju, tačno mi bude NEdobro 😉 Dakle rendane bundeve u kolačima za mene – ne, nikako!

U to ime, još davno sam se potrudila da savladam fil za američku pitu od bundeva iliti pumpkin pie, kao i koru, te uputstvo za pripremu iste objavila, a sve sa željom da i drugi kao ja, koji ne vole bundeve, bundevu zavole 🙂pire-od-bundeve_2

Nutribullet priskače u pomoć 🙂

Od tada, Delimano nam je „nabacio“ odličan Nutribullet, čime je priprema pirea od bundeve postala još jednostavnija. Da vam to još više pojasnimo, pripremili smo i kratak video recept ili bolje rečeno, kratko video uputstvo, pa – navalite na bundeve!

Nutribullet 2Na rezervnoj klupi držite dobru, jaku, čvrstu mušku ruku, moguće je da će vam zatrebati. Meni jeste 🙂

Šta vam je potrebno i kako se to radi?

  • Za početak, lepa, velika bundeva, da imate pirea za barem dve ture kolača.
  • Pa onda, dobar nož i recimo daska. E da, sundjer za brisanje bundeve 🙂
  • Gore pomenuta čvrsta, muška ruka.
  • Duboka tepsija, alufolija i rerna, lerna, pećnica…šta god.
  • Kašika, rupičasta kašika.
  • I naravno – Nutribullet!

pire-od-bundeve_3

Akcija pripreme kreće!

Bundevu dobro operite. Ja sam malo pod vodom, pa onda još ožuljala sundjerom. Zašto? Pa ono, ipak ćete seći nožem kroz nju, pa posle pečenje, pa skidanje pirea, ne treba vam prljava bundeva, eto zato.

Odsecite krajeve bundevi. Ako zaboravite, kao ja, možete to i naknadno 🙂 Ako je bundeva duguljasta, presecite je po dužini na pola, ako je okrugla, prepolovite je. Sada još duguljastu bundevu presecite popreko.

Špice možete očistiti sada, ali ako ne, nakon pečenja će same ispasti iz nje.

A sad, na pečenje!

Rernu uključite na 200°C da se ugreje. Obložite duboku tepsiju alu folijom, ali – potpuno obložite, olakšajte sebi život. Stavite bundeve u tepsiju sa korom okrenutom ka gore, dakle – meso dole 🙂 Nakon toga, pravac na pečenje, na neku nižu, ali ne i najnižu, poziciju u rerni. Pecite je barem sat vremena.pire-od-bundeve_4Nakon tog vremena, proverite. Ako pipnete bundevinu koru (naravno nožem, drškom viljuške, kašike, bilo čega – samo ne prstima), kada je gotova, osetićete da se malo naduvala. Ako nije tako, ostavite još malo. Kod mene je to trajalo bliže jednom i po satu.

pire-od-bundeve_5

Kada je gotova, prebacite bundevu na žicu da se hladi, isto tako, da je kora gore, meso dole. Ovo je momenat kada vam špice ostanu u tepsiji 🙂 ako ih niste povadili. Neka se pečena bundeva potpuno ohladi.

I za kraj, Nutribulletovanje 🙂

pire-od-bundeve_6

Kada je potpuno hladna bundeva, kašikom joj povadite meso u jednu činiju (pre toga izvadite špice, ako je nešto još ostalo nakon pečenja). Tako dobijenu masu, u više navrata, izblendirajte u Nutribulletu. Potrebno je da pire bude skroz glatko, a sve to radi nas takvih, kojima se ne dopada da osete nešto drugo u kolaču sa bundevama 🙂 E, Nutribullet u ovom slučaju nudi 100%-ni učinak 🙂pire-od-bundeve_7Ovako pripremljeni pire možete odmah koristiti za kolač, mada vam predlažem da ga pripremite dan ranije, jer, nije to puno efektivnog posla, ali prodje vreme u pečenju, hladjenju… Takodje, možete ga podeliti na porcije, pa staviti na led.

I, da se vratim na početak, nakon ove pripreme, predlažem da ga prvo isprobate sa gore pomenutom pitom 🙂 i nećete se pokajati! Al’ stvarno nećete 🙂

Comments are closed.