Šta testeninu čini tako popularnom?

dana

Print Friendly, PDF & Email

…nastavak na tekst „Ko je izmislio testenine?

Lako se sprema, nije skupa, a ako je kupujete suvu može dugo da stoji. Pruža neograničen broj jela koje od nje možete napraviti,  počevši od supe, predjela, preko glavnih jela, pa do dezerta. Testenine daju priliku da na maštovit način iskoristite ostatke mesa i povrća. Sem toga, jako je veliki broj namirnica koje se slažu sa testeninom. Mnogobrojni recepti koji koriste kombinacije raznih sastojaka pružaju ljubiteljima jela vrhunsko uživanje.

Fotografija preuzeta sa sajta Steamy kitchen http://www.steamykitchen.com/
Fotografija preuzeta sa sajta Steamy kitchen
http://www.steamykitchen.com/

Naravno, da prvo mesto na dugačkoj listi namirnica, ubedljivo zauzima paradajz. Vezano za početak korišćenja paradajza uz testeninu postoje zanimljive priče.

Jedna od legendi kaže da bi čarobnjak u najsiromašnijem delu grada Napulja u Italiji, zatvorio vrata i prozore, kako radoznale oči ne bi ukrale njegovu tajnu. Mešao bi i mešao crveni napitak u svom kotlu i proizvodio taj jedinstveni miris makarona i sosa sa mesom.

Postoji i priča, u kojoj je recept za testeninu u paradajz sosu, jednoj ženi u snu rekao anđeo, te je tako ova kombinacija postala božanstvena.

…nastaviće se…2 KOMENTARA

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

89,135FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
2,270FollowersFollow
1,302FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Krompir pire u paradajz sosu i parmezanu

Smišljala sam šta bih mogla napraviti za ručak, a da ne bude jako skupo...pa usput da ne treba puno sastojaka i pade mi na pamet da bi ova kombinacija mogla dobro proći. Tako je i bilo.