Kako smo obećali, zajedno sa novinama na sajtu, pripremili smo za vas i novu nagradnu igru. Nazvali smo je „Moraš da me probaš“, a bilo je tu opcija da bude i „Neodoljiv recept“, „Ne možeš da me ne isprobaš“…i sl.

Novu nagradnu igru osmislili smo kako bismo pružili jednaku šansu apsolutno svima koji učestvuju. I još, osmišljena je po principu „kvalitet, ne kvantitet“ 🙂 Nadamo se da će vam se dopasti naša ideja i da ćete se odlučiti da učestvujete.

Prvo i osnovno, želimo da napomenemo da autori koji pošalju jedan recept u toku meseca učestvuju apsolutno ravnopravno u igri sa autorima koji pošalju više recepata. Više recepata je samo veća šansa, ali ako je taj jedan baš onaj pravi i koji se slaže sa našim kriterijumima – onda je taj jedan više nego dovoljan za pobedu.

Ono što se podrazumeva, nevezano za ostale kriterijume, jeste da ste vi sami napisali recept i da ste sami fotografisali pripremljeno jelo.

Nagrada je, kao i do sada, 1000 dinara, a pobednika proglašavamo 10-og dana sledećeg meseca.

Pre svega, ako još niste, uredite svoj profil na stranici PROFIL.

Na kraju meseca, odabraćemo nekoliko recepata koji će ući u uži krug izbora i ocenićemo ih po sledećim kriterijumima, kako bismo dobili konačnog pobednika:

*** možda će vam se učiniti da tražimo mnogo, ali, ako je dovoljan i samo jedan recept, pravi recept, za pobedu – onda ovo što tražimo nije mnogo, nadamo se da se slažete sa nama 🙂

  1.  Fotografija koja tera vodicu na usta – prvo što vam upadne u oči kada vidite neki recept jeste fotografija. Dakle, traži se izazovna fotografija, na kojoj je jelo prikazano jasno, u prvom planu. Takodje, fotografija ne treba da ima dodatne ramove, dekoracije i sl. kao ni jako upečatljiv tekst. Ako smatrate da je to jako potrebno, stavite vaš watermark pri dnu fotografije, diskretno, jer sve drugo odvlači pažnju sa glavnog junaka vaše i naše zabave – pripremljene klopice, deserta ili sl.
  2. Privlačan i jasan naziv recepta – odmah nakon fotografije, ako nas privuče, bacićemo pogled na naziv recepta. Ako nam se dopadne – pogledaćemo nešto više o tome, ako ne…možda ćemo prošetati dalje.
  3. Uvod u recept –sam uvod je još jedan deo pre otvaranja recepta koji može biti taj koji će odvesti posetioca da pogledaju baš vaš recept. Par lepih reči o receptu nije teško napisati, naročito ako ste zaista uživali u tome što ste pripremili.
  4. Način pisanja recepta i pojašnjavanja – kako je sajt Kuvajmo Blogovski u startu bio osmišljen da recepti budu tako objašnjeni da ih i početnici mogu pripremiti – neka vas to rukovodi u pisanju. Zamislite da ste početnik i kakva biste sve pitanja imali… Odgovorite na ta, zamišljena pitanja u receptu. Napišite recept uredno, sa odvojenim sastojcima i pripremom. Ako je reč o nekom pecivu, koje se mota na poseban način, na primer, pojasnite to fotografijama, biće najrazumljivije. Smotaj levo – desno, gore, pa u sredinu, a pre toga urolaj preko levog ćoška, malo je teško za ispratiti bez fotke…
  5. Naša, domaća slova 🙂 šćžčeto, smatrajte ovo luksuzom koji tražimo za sebe. Rukovodimo se time da je lepše čitati recept u kojem se koriste i ova slova. A verujte nam, nije da nas mrzi, ali prelaziti svaki recept u kojem treba prepraviti ova slova je pozamašan posao i odlaže objavljivanje recepta.

Pozivamo vas da zavirite u vaše recepte, odaberete neke za koje mislite da su oni pravi i da ih podelite sa nama 🙂 Svi su dobrodošli i sa radošću vas čekamo!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.