Čupava torta

dana

Print Friendly, PDF & Email

SASTOJCI:

7 jaja
7 kašika šećera
7 kašika brašna
1 kesica prašak za pecivo

FIL:

600 ml mleka
2 kesice pudinga od vanile
5 kašika šećera
125 g margarina
200 g šlaga
500 g voća

PRIPREMA:

  1. Izmutiti belanca, dodati šećer, žumanca, prašak za pecivo i brašno. Sipati testo u okruglu tepsiju i staviti da se peče. Kad je kora pečena, ostaviti da se ohladi. Iscupati sredinu iz kore, ali tako da ostanu stranice i dno. Iščupanu koru izmrviti.
  2. Spremiti voće. Ja sam ovog puta stavila mešano voće, višnje, kajsije i maline. Može bilo koje sočno voće.
  3. Staviti mleko sa 5 kašika šećera da se kuva. Dodati margarin pa sve zajedno mešati dok se ne istopi. Kad mleko provri ukuvati puding. Ostaviti malo da se prohladi, da bude mlako.
  4. Onda sve zajedno izmešati voće, izmrvljenu koru i puding. Napuniti filom rupu u piškoti.
  5. Izmutiti šlag prema uputstvu. Nafilovati tortu i ukrasiti.

Recept za: Čupava torta



erictanja
erictanja
Zovem se Stojanović Tatjana, živim u Debeljači. Udata sam, imam dva sina. Trenutno sam bez posla. Mnogo volim da spremam hranu, a posebno slatke poslastice. Dosta vremena provedem u kuhinji, stalno nešto spremam, a najviše me raduje kad to što spremim moji ukućani brzo pojedu. Volim da podelim recept, a i po neki savet sa drugim kulinarkama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Balkanski pirinač

Jeste da se u suštini svodi na rizi – bizi, rižoto ili slično, ali moram jako da pazim, jer se sa velikim kuvaricama ne da kačiti, pa ja bolje pazim da ih ne uvredim 🙂 Stvar je u tome, da ja nemam pojma šta su tačno gornja jela, jer jedna domaćica tvrdi jedno, druga drugo. I tako, napravih ja ovaj pirinač nama za ručak, pa kako god se on zvao. Nekome se podrazumeva da zna skuvati ovo jelo, no meni bi još i pre godinu dana (sram me bilo) bila naučna fantastika. Uspelo je baš fino, pa evo kako sam ja to smućkala:

Krem čorbica od gljiva i krompira

Neka vas ne zavara to što je reč o čorbici, ovo može biti itekako sit ručak. Pojedete ovu čorbu uz n.pr. lakumiće ili neko drugo pecivo tog tipa i stomak će vam reći – hvala, dosta je 🙂 Priprema se jednostavno i relativno brzo.