Špagete sa Olimpa

dana

Print Friendly, PDF & Email

Sastojci:

  • 500 gr špageta
  • 300 gr mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 srednja paradajza
  • 50 gr maslina bez koščica
  • vegeta
  • ulje

Priprema:

  1. Sitno iseckati crni luk i dinstati na ulju. Dodati mleveno meso i sve dinstati dok meso ne dobije braonkastu boju, pa dodati prethodno oljušten i sitno iseckani paradajz.
  2. Sve dinstati dok se svi sastojci lepo ne sjedine pa pred kraj dodati prepolovljene masline i vegetu.
  3. Špagete obariti u slanoj ključaloj vodi.
  4. Staviti špagete na tanjir, dodati preliv i ukrasiti maslinom i listićima bosiljka .



Maruska
Maruskahttp://hranaljubavi.blogspot.rs/
Ponosna sam vlasnica vec grupe, stranice i bloga Hrana ljubavi. Odlicno kuvam - tako drugi kazu. Taj svoj dar sam otkrila polako. Nisam od onih koje su celog zivota radile sa serpama i loncima. Dok se nisam udala nisam imala potrebu za kuvanjem. E onda sam otkrila carstvo raznolikog mirisa i ukusa i pocela da kombinujem i stvaram neka svoja upecatljiva jela po kojima sam zasenila cak i moju majku koja je po profesiji kuvar. U danasnje vreme je tesko kupiti sve potrebne namirnice za jedan strani recept u koji ide sve i svasta, zato su moji recepti prilagodjeni svima i nisu komplikovani i skupi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Jednostavno varivo od kupusa i krompira

Trebalo je nešto smisliti kao prilog uz meso, a imala sam kupus koji se baš razvlačio po frižideru. Dodala tome još koji krompir i paradajz sok koji mi je isto stajao otvoren u frižideru - i eto nama variva...

2 u 1 supa i pirinač – jeftino i brzo

Nešto utanjismo ovih dana...te je red došao na ono ništa što imamo u frižideru, zamrzivaču i ormaru. To ništa bio je pirinač, kesica smrznutog povrća za djuveč i veza mladog crnog luka iz tatine (i mamine) bašte. I...šta učiniti a da se svi najedemo?

Recept za bejgli – tradicionalnu madjarsku božićnu štrudlu

Bejgli je madjarska štrudla koja se priprema za Božić. Najčešće se priprema sa filom od oraha ili maka. To nije klasična štrudla od dizanog testa, na koju smo navikli. U ovu ne ide mnogo kvasca i testo ne treba da naraste, nego, naprotiv, ostavlja se u frižider da odmori. Uglavnom - konačan ukus je divan, a specifična je još i po ispucalom izgledu kore.