Rolat sa suvim smokvama

dana

Print Friendly, PDF & Email

Sastojci:

  • 500 g suvih smokvi
  • 250 g mlevenih pistaća
  • 150 g šećera
  • 150 ml vode
  • narendana kora od 1 pomorandže

Priprema:

Razmutite dobro šećer u vodi i skuvajte ga. Neka vri kratko.

Sameljite smokve na mašini za meso ili u blenderu.

Podelite masu na 2 dela, da bi rolati bili manji i samim tim lepši. Pospite foliju šećerom i rastanjite samlevene kore rukom.

Sameljite pistaće i i poparite ih šećernim sirupom. Dodajte im koru pomorandže. Namažite korice od smokava filom. Urolajte i ostavite da se suši na vazduhu ili umotanu u plastičnu foliju stavite u frižider. Rolat možete puniti i filom od mlevenih oraha, lešnika ili već po želji.



POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Njoke u paradajz sosu sa mocarelom

Inspiracija za ovo jelo ponovo je došla sa sajta Memorie di Angelina. Sam ukus veoma podseća na patlidžan u parmezanu i paradajz sosu, objavljen nedavno, ali, patlidžan je u ovom slučaju zamenjen njokama. Isprobajte, nije teško pripremiti, ali spremite se da ne traje kratko.

Jednostavan rižoto ili rizi bizi kao ručak na brzaka

Rižoto, a rižota mali milion, pa još malo pride 🙂 može da bude dosta sretno rešenje da završite taj ručak - večeru nešto brže, a da opet imate konkretno jelo na stolu. Pa evo, jedna od varijanti, koja se nama jako dopada 🙂

Pečeni krompirići sa šargarepom

Ovo manje – više...i nije neki recept ali je super klopica. Jednostavno, bez mnogo mudrosti a opet ukusno i...pomalo – slatkasto. Nisam imala običaj jesti pečenu šargarepu a evo, baš mi se dopala na ovaj, veoma lak način. Na ovakav način – ostaje vam čista tepsija, bez ribanja i kropmpir koji nije natopljen mašću i ostalim „podmazivim“ sredstvima 😉