Lešnik karamel bajadera

dana

Print Friendly, PDF & Email

SASTOJCI:

3 jaja
300 gr šećera
1 margarin
200 gr lešnik karamel bombone
70 gr mleveni lešnik
300 gr mlevena plazma keks
100 gr čokolada za kuvanje

Priprema:

Dobro umutiti jaja i šećer, zatim kuvati ih kratko na pari dok se masa ne zagreje. Dodati karamel bombone i mešati sve dok se bombone ne istope. Zatim dodati margarin i čokoladu. Kada se svi ubačeni sastojci dobro otope, skloniti sa vatre i dodati plazmu keks i 50 gr mlevenih lešnika. Sve dobro promešati i sipati u tanjir prethodno posipan prah šećerom ( da se kolač ne lepi ). Odozgo posipati preostalim mlevenim lešnikom.



likica-nis
Volim da kuvam i delim recepte.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Pijana boranija u paprikašu

Ovo mu dodje jedan od onih...recepata za svaki dan a za barem dva dana. Skuvaj veče ranije i uživaj dva dana kasnije. Jeftin? Jeste. Jednostavn...i te kako. Kako cigo kreće recept sa: ukradeš jednu kokošku...tako ja krećem sa: udinstaš puno luka...

Puž pogačice sa feta sirom i začinima

Neki dan sam smućkala ovo dizano testo, imala sam feta sira, pa napravila neku kombinaciju punjenih pletenica. Bilo je predivno. Nisam slikala - a gde će recept bez slikanja... Onda sam neki dan od istog testa napravila ove puž pogačice - ukus potpuno drugačiji, a opet - tako dobar.

Salata od susama i sira

Na prvi ukus – zbuniće vas i nećete biti sigurni da li vam se dopada ili ne. No, čim se malo priviknete na ukus hrskavog susama u kremastoj „salati“, svaki naredni zalogaj postaće pravi izazov 😉 I na kraju...završićete sa viljuškom u ruci i atakom na frižider u nadi da ima još!