Krmenadle u sosu od pečuraka sa krompirom

dana

Print Friendly, PDF & Email

SASTOJCI:

– 4 krmenadle
– 10 krompira srednje veličine
– 1 kesica krem supe od pečuraka
– 2 kašike maslinovog ulja
– pola veze peršunovog lista

PRIPREMA:

U odgovarajuću posudu stavite ulje da se malo zagreje, dodajte meso i malo ga propržite da porumeni sa obe strane. Dodati čašu vode, poklopiti i dinstati dok  meso ne bude polu gotovo.

Za to vreme očistite krompir i ubacite da se dinsta zajedno s mesom. Dodavati pomalo vodu, jer poklopljeno se dinsta više na pari, tek da ne bi zagorelo.

Kada je krompir polu gotov, dodati rastvorenu krem supu u čaši vode, protresti posudu i ostaviti još oko 5 minuta da se sokovi ujednače.

Na tanjir stavite parče krmenadle, nekoliko krompira i zalijte sosom u kome se sve dinstalo, ukrasite listovima peršuna i poslužite kao glavno jelo uz salatu po želji. Prijatno!



Snežana Kneževićhttp://sneskodomacica.blogspot.com/
Rodjena sam pre 59 godina u Beogradu. Dok sam radila nisam imala vremena da se bavim kreativnim kuvanjem. Volim da kuvam, mesim, pravim kolače i torte i da to razmenjujem sa drugima koji imaju ista interesovanja. Moje recepte možete pogledati i ovde: Sneško domaćica

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Lažni burek – na sočniji način

Znate ono...potopiš makarone dva sata da stoje u mleku....pa kada omekšaju dodaš malo ovog – onog i zapečeš? Nije to loše jelo, ali evo jedan moćniji način da se to napravi, mi volimo, a vi – probajte, nećete se pokajati. Šta je ono što nam treba? * pakovanje makarona od ½ kg * 1l mleka * ½ l jogurta....

Pužići sa sirom i pire krompirom od juče

Mi nemamo problem pire krompira od juče, podgrejemo ga (mada kažu da to baš ne valja...) i pojedemo sutradan, nismo probirljivi. Ali, možete ga iskoristiti i na neki drugi način. Ovo je jedna od ideja, koja je za rezultat dala divne, meke, vazdušaste, slane pužiće, koji su idealni za večeru uz n.pr. kakao napitak, a takodje i za pripremiti deci užinu.

Pogača sa makom

Mene je Kraljica Majka učila da je za pogaču potrebno 7 sastojaka ( a nju njena mama...i tako redom). Tih sedam sastojaka su: žumance(a), šećer, so, mast ili margarin, mleko, kvasac, brašno. Tako da ja...kada god krenem da je pravim...prvo brojim pa onda završavam 🙂