Tufahije

dana

Print Friendly, PDF & Email

Sastojci:

  • 5 jabuka
  • 1/2 kg šećera
  • 200 gr oraha
  • 1 šlag

Priprema:

  1. Oguliti jabuke i izvaditi sredinu. Zatim ih kuhati u vodi oko 10 – 15 minuta. Skuhane jabuke vaditi i puniti mljevenim orasima koje smo predhodno natoplili vodom u kojoj su se kuhale jabuke. Punjene jabuke orasima, staviti u rernu na 10 minuta da se malo zapeku.
  2. U vodu u kojoj su se kuhale jabuke dodati  1/2 kg šećera i kuhati da se napravi agde. Zapečene jabuke preliti agdom i ostaviti da se hladi.
  3. Ukrasiti  jabuke šlagom.



POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Hleb sa jogurtom i semenom lana iz mini pekare

Sada već...kako svakodnevno pečemo hlebac u pekari...(nema šanse da se kupuje hleb više), malo se ohrabrih...pa isprobavam nove fazone i bez čvrstog prisustva knjižice sa receptima ispred sebe.

Zapečene slane palačinke

Za fil krastavčiće seckamo na kockice, salamicu takodje, kačkavalj i feta sir narendamo, dodamo pavlaku i jaje. Namerno nisam nikakve začine dodavala, to možda neki naredni put, zavisi kako nam se ovo dopadne. Tepsiju sam namazala margarinom, redjala urolane palačinke punjene filom, 1 red, pa premazala sa još jednom pavlakom umućenom sa jednim jajetom i malo mleka (pola potrošiti na prvi deo). Potom ista priča sa drugim redom palačinki i pravac lerna na 200°C pa šta bude.

Mac&Cheese iliti zapečeni makaroni u sosu od sira

Priprema je zaista jednostavna, skuva se testo, pripremi sos, izmeša sa testom, pospe mrvicama i zapeče 🙂 Krajnji rezultat - odlični, kremasti makaroni u siru, ukusni i hladni, ali najbolji dok su topli, a ne vreli, da uživate u predivnom ukusu sosa od sira.