Pekarske kifle sa džemom

dana

Print Friendly, PDF & Email

 Sastojci:

  • 800 g brašna
  • 200 ml mlakog mleka
  • 200 ml mlake vode
  • 180 ml ulja
  • 40 g kvasca svežeg
  • 4 kasike šećera
  • 1 kašičica soli

I još:

  • prah šećer
  • vanilin šećer

Priprema:

  1. Razmutiti kvasac u mlakom mleku sa šećerom i malo brašna i ostaviti da proradi. Potom dodati ostale sastojke i umesiti meko testo. Ostaviti da raste oko sat vremena.
  2. Naraslo testo podelite na 15 ili 30 jednakih loptica (u zavisnosti od veličine kifli koje volite). Oklagijom razvucite svaku lopticu u trougao, premažite džemom i formirajte kiflicu.
  3. Redjajte ih u pomazan pleh, pokrijte ih čistom krpom i ostavite ih da narastu. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200°C. Posuti prah šećerom zamirisanim vanilom.



POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Kako se pravi vazdušast omlet sa sirom i prilozima

Šta je potrebno za ukusan omlet? Za početak, malo, zaista malo, vremena. Onda je potrebno mnogo dobre volje 🙂 Da, biće vam neophodna i jaja, plus sir, a po mogućnosti i parče putera. Malo parče.

Sladjina pita od Nade ala Smućkaj pa Prolij sa jabukama i orasima

Za početak – nabaviti jednu šolju od nekih 2dcl ili malko jače za meru. Ja sam primenila jedan savet za mafine kada sam pravila ovaj kolač i čini mi se da ima efekta a to je da sve suve sastoje izmešamo odvojeno i sve mokre sastojeke odvojeno. Spajamo ih na kraju, sipajući mokre na suve, blago mešajući, ne dugo da se sve ne „smlati“ a sve to kako bi kolač bio što laganiji i pufnastiji 🙂 .

Slane palačinke – pizza palačinke

Ko ne voli palačinke i ko ne voli pizzu? No dobro...ne baš svi ali dobra većina da. E ovo je 2 u 1, palačinke i sve što je potrebno za finu pizzu. Malo za promenu, dopašće vam se. Upozorenje: dosta su site, pa ne valja preterivati ili ako baš želite preterati, probajte ih ohladiti u frižideru i stomak će vam reći hvala a jednako ćete uživati. Dakle – solidno parče – savetujem toplo, ako ćete više od toga, predjite na hladno 😉