Vanila roščići

dana

Print Friendly, PDF & Email

Sastojci:

  • 220 g brašna
  • 120 g margarina (sobne temperature)
  • 100 g šećera
  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • 2 žumanca
  • 2-3 kašike mlijeka

I još:

  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  1. Umutiti margarin, šećer i žumanca, pa dodati mlijeko. Zatim dodati i brašno, pomiješano sa prah pudingom od vanilije. Zamijesiti tijesto.
  2. Od tijesta oblikovati 2 valjka, pa rezati na parčad. Od svakog parčeta oblikovati roščiće, koje redamo u pleh (obložen papirom za pečenje).
  3. Peći na 180°C.
  4. Pečene roščiće posuti prah šećerom.



POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Pužići sa sirom i pire krompirom od juče

Mi nemamo problem pire krompira od juče, podgrejemo ga (mada kažu da to baš ne valja...) i pojedemo sutradan, nismo probirljivi. Ali, možete ga iskoristiti i na neki drugi način. Ovo je jedna od ideja, koja je za rezultat dala divne, meke, vazdušaste, slane pužiće, koji su idealni za večeru uz n.pr. kakao napitak, a takodje i za pripremiti deci užinu.

Kinder Pingvin torta

Dekiju smo juče proslavili 8 – mi rodjendan i ako mu je zapravo tek 22 – og. No...prisećajući se situacije od prošle godine i tuge u njegovim očima, mislili smo...bolje da to obavimo na vreme. Tim povodom, iscunjala sam ovaj recept na Coolinariki i malko ga doradila pokupivši savete iz komentara. Tortica je ukusna, lepo izgleda (kada se iseče, pošto ja nemam ama baš nikakvog talenta za ukrašavanje...) i klopa se isključivo iz frižidera. Šta nam treba?

Recept za kroasane po principu katmer kora

Uvek sam u potrazi kako da što lakše pripremim nešto što volimo. Naravno, vi ćete odabrati od milion varijacija na temu upravo onaj recept i princip koji se vama najviše dopada. Ovo je, po meni, jednostavniji način pripreme....