PI-PI i Crveno

dana

Print Friendly, PDF & Email

U zagrejanu pliću siroku serpu na malo ulja,proprziti 4 srednjih pilecih bataka i karabataka,kada porumene sa svih strana,dodati 2-3 glavice crnog luka isecenog na kriskice,doliti jos malo ulja i dinstati,kada luk omeksa i pozuti,dodati kilogram ispecene i oljustene crvene paprike,soli po ukusu,vegete,bibera,4-5 cena belog luka(sitno iseckanog),sve zajedno promesati,kada se uprzi sve zajedno sluziti uz pire krompir i hladno kiselo mleko.

Prijatno…….



3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Jednostavan rižoto ili rizi bizi kao ručak na brzaka

Rižoto, a rižota mali milion, pa još malo pride 🙂 može da bude dosta sretno rešenje da završite taj ručak - večeru nešto brže, a da opet imate konkretno jelo na stolu. Pa evo, jedna od varijanti, koja se nama jako dopada 🙂

Sladjina pita od Nade ala Smućkaj pa Prolij sa jabukama i orasima

Za početak – nabaviti jednu šolju od nekih 2dcl ili malko jače za meru. Ja sam primenila jedan savet za mafine kada sam pravila ovaj kolač i čini mi se da ima efekta a to je da sve suve sastoje izmešamo odvojeno i sve mokre sastojeke odvojeno. Spajamo ih na kraju, sipajući mokre na suve, blago mešajući, ne dugo da se sve ne „smlati“ a sve to kako bi kolač bio što laganiji i pufnastiji 🙂 .

Brzi kolač sa makom i jogurtom

Pravi kolač za ono kada vam se baš jede nešto slatko a baš bi bilo dobro da bude brzo. Malo posla, malo prljavih sudova...i što je najvažnije – ekspresna i ukusna poslastica. Za početak – mikser u ruke i navalimo na mućenje.