Galete sa orasima

dana

Print Friendly, PDF & Email

Sastojci:

( mera šolje je 2 dl )

  • 3 šolje ražanog brašna
  • 1 šolja heljdinog brašna
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja piva
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašike mlevenog lana
  • 4 kašike mlevenih oraha

Priprema:

  1. Sjediniti sve sastojke mikserom ili umesiti rukama.
  2. Od testa otkidati komadiće, oblikovati kuglice, stavljati u zagrejan aparat za galete ( aparat ne treba da se podmaže ) i peći.



Barosevic Jovankahttp://cokabgd89.blogspot.rs/
Mladna i vredna devojka koja voli da kuva. Uživam dok gledam kako meni dragi ljudi uživaju u mojim pripremljenim jelima. Rado svoje recepte delim sa drugima i uvek želim da naučim više , jer čovek se uči čitavog života.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Preliv za salatu od sira

Ovaj preliv za salatu možete iskoristiti za razne vrste povrća. Mi smo ga probali uz čeri paradajz. Zanimljivog je ukusa, možda malo slatkastog (...ili je Kokica promašila so i uzela šećer 😀 ).

Balkanski pirinač

Jeste da se u suštini svodi na rizi – bizi, rižoto ili slično, ali moram jako da pazim, jer se sa velikim kuvaricama ne da kačiti, pa ja bolje pazim da ih ne uvredim 🙂 Stvar je u tome, da ja nemam pojma šta su tačno gornja jela, jer jedna domaćica tvrdi jedno, druga drugo. I tako, napravih ja ovaj pirinač nama za ručak, pa kako god se on zvao. Nekome se podrazumeva da zna skuvati ovo jelo, no meni bi još i pre godinu dana (sram me bilo) bila naučna fantastika. Uspelo je baš fino, pa evo kako sam ja to smućkala:

Recept za fašir na jednostavan, brz i ukusan način

Recept za fašir sam već objavljivala (što ja, što drugi autori(ke) ), no mislila sam da nije na odmet da sličnu „formulu“ iliti sastojke pripremim na brži način, naročito u ove letnje dane, kada gledamo kako da se iskrademo i bućnemo u neku vodu, hladniju za bar par stepeni nego što je vazduh. No, to uključuje u akciju lernu iliti rernu, kojom ćemo malo ugrejati stan, ali štedi vreme stajanja uz šporet iliti štednjak 🙂