Ferrero kuglice

dana

Print Friendly, PDF & Email

SASTOJCI:

– 400gr. lešnik napolitanki,
– 300gr. pečenih seckanih lešnika,
– 400gr. nutele,
– 100gr. mlečne čokolade i
– 200gr. crne čokolade.

PRIPREMA:

Napolitanke izdrobiti u vangli, dodati lešnike i nutelu pa sve dobro sjediniti. Smešu staviti u frižider da se stegne, zatim oblikovati kuglice, kuglice ređati na tacnu obloženu papirom za pečenje pa vratiti u frižider na 30 minuta. Zajedno otopiti mlečnu i crnu čokoladu, kuglice cele umakati u otopljenu čokoladu, vratiti ih na tacnu obloženu papirom za pečenje i staviti u frižider da se lepo stegnu.

Uživajte, ferrero kuglice su gotove.



Barosevic Jovankahttp://cokabgd89.blogspot.rs/
Mladna i vredna devojka koja voli da kuva. Uživam dok gledam kako meni dragi ljudi uživaju u mojim pripremljenim jelima. Rado svoje recepte delim sa drugima i uvek želim da naučim više , jer čovek se uči čitavog života.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Ciabatta iz mini pekare

Šta da vam kažem...ja stvarno volim da pravim razna testa...peciva, pa još ako neko drugi mesi za mene – šta ću bolje?! 😉 Sad ću da vam ispričam kako sam ja napravila ove mini ciabatte 🙂 Ko izdrži do kraja priče – svaka mu čast 😉 A samo pravljenje – ni blizu nije komplikovano kao ovo moje pisanije 🙂

Sarma od kiselog kupusa sa orasima

Neki dan sam se pohvalila knjigom koju sam dobila „Narodni kuvar“ i evogac...prvi recept odatle stiže. Isprobano, odlično, mnogo ukusno...što je moja Kraljica Majka rekla: „Ova sarma 5 jezika govori!“ Za neke je ovo obična, posna sarma, za mene – mnogo ukusna i pri tome – jeftina. Jeste da su orasi skup momenat ovih dana...ali ide samo 100 gr, a ostatak...kiseli kupus, pirinač, crni luk...sve dostupno. Dakle, jeftin i obilat, sit ručak za malo para i malo truda 🙂

Recept za domaći začin za jela bez pojačivača ukusa

Što se kupovnog začina za jelo tiče...konstantno je prisutna neka panika od istog. Već dve godine uzastopno pri odlasku sa koleginicama na lekarski pregled, prvo pitanje interniste je: "Da li koristite kupovni začin za jelo?" I...ja onda...naravno, lažem!