Hleb „kifla“

dana

Print Friendly, PDF & Email

SASTOJCI:

250 g pšeničnog integralnog brašna
250 g pšeničnog belog brašna
20 g kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
300 ml mlake vode
50 ml ulja 

PRIPREMA:

  1. Staviti kvasac u malo mlake vode da nadođe. Zatim ga pomešati sa belim i integralnim brašnom, dodati ostatak vode, so, šećer i ulje.
  2. Zamesiti glatko testo i ostaviti na toplom mestu da naraste.
  3. Zatim testo podeliti na 6 obgica. Svaku obgicu razviti u krug, pa smotati u kiflu.
  4. Poredjati kifle jednu do druge u mali pleh. Premazati jajetom (po želji), posuti semenkama i ostaviti u tepsiji oko deset minuta da odmori.
  5. Nakon toga staviti da se peče u zagrejanu rernu.

Recept za: Hleb „kifla“



erictanja
erictanja
Zovem se Stojanović Tatjana, živim u Debeljači. Udata sam, imam dva sina. Trenutno sam bez posla. Mnogo volim da spremam hranu, a posebno slatke poslastice. Dosta vremena provedem u kuhinji, stalno nešto spremam, a najviše me raduje kad to što spremim moji ukućani brzo pojedu. Volim da podelim recept, a i po neki savet sa drugim kulinarkama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Kaneloni u sosu od paradajza sa vinom i parmezanom

Nikada još nisam pravila ništa što se zovu kaneloni, pa da probamo. Uspelo. Bilo je baš ukusno, valjci punjeni mesom i zapečeni. Prava čarolija ukusa. Doduše...onaj parmezan i vino su odavali neki neobičan miris koji nekom – svidja 😉 nekom ne 🙂 . Meni ne svidjalo se ali je ukus bio fantastičan!

Viršle u lisnatom testu

Recimo da je ovo veoma jednostavan recept. Ako je recept 🙂 Potrebno nam je veoma malo sastojaka i jednako malo vremena. Nekada...kada sam ja bila dete (...nije to baš bilo tako jako davnooo...), ovo je bio neizostavni deo svakog rodjendana sa sitnijim izmenama...bez kečapa a sa šajtom i u manjim komadima. Kraljica Majka je to veoma često spremala i mi smo to baššš voleli.