Torta od palente

dana

Print Friendly, PDF & Email

SASTOJCI:

2 l vode
500 g palente
200 g makarona
200 g šunke
6 kašika susama
1 kašika prezli
1 kašika aleve paprike
100 g margarina
malo peršuna
1 šolja jogurta

PRIPREMA:

  1. Stavimo dve litre vode na ringlu sa margarinom da provri. Kada to stavimo, stavimo i makarone da se kuvaju.
  2. Kada provri voda za palentu, sipamo palentu i kuvamo neprestano mešajući 3 minuta. Kada je gotova, sklonimo sa ringle.
  3. Makarone skuvamo do pola i sklonimo sa ringle i ocedimo.
  4. Zagrejemo na tiganju malo ulja i sipamo susam, prezle, alevu papriku i peršun. Pržimo dok se sve ne sjedini i susam ne porumeni.
  5. U nauljen pleh sipamo kesnu trećinu palente. Na nju stavimo polovinu količine šunke. Preko šunke sipamo sve makarone. Preko stavimo drugu trećinu palente i sav susam. Preko drugu polovinu šunke. Stavimo ostatak palente, prelijemo jogurtom i po želji pospemo sa malo aleve paprike i peršuna. Stavimo u rernu da se zapeče oko 25 minuta.

Recept za: Torta od palente



TinaHorvat1
TinaHorvat1http://tininetorteikolaci.blogspot.rs/
Student iz Beograda. Obožavam da spremam i ukrašavam torte i kolače. Naravno, ubaci se tu i neko slano jelo i pogača 😀 San mi je da otvorim svoju poslastičarnicu. Sve recepte za torte i kolače sama smišljam i objavljujem na svom blogu. 😀 Posetite me na adresi http://tininetorteikolaci.blogspot.rs/ ili na FB stranici preko ikonice za FB.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Jaffa kuglof

Pre nego što počnem – ovo jeste jedan od kuglofa ali je završio u ne – kuglofskom kalupu. Žao mi je, nemam. No, ovaj je poslužio sasvim dobro. Malo sam bila nestrpljiva pri vadjenju tj. jako sam žurila i nisam se potrudila dovoljno da ga sačuvam celog, tako da – njegov izgled pre serviranja sam skrivila ja.

Brza pica gužvara

...desilo se, eto, da je ovaj put bilo i nekih dodatnih momenata u frižideru, pa sam je uspela malo pojačati. Konačno, i ta je varijanta ispala sasvim odlična, pa je delim sa vama.

Griz u mleku za početnike

Šta je frka sa kuvanjem griza u mleku? Odokativno kuvanje. Ugreješ mleko i sipaš griza dok se ne zgusne na željenu gustinu...Ma hajde...a kada se već zgusne više nego što sam htela...onda drž – ne daj, razblažuj sa mlekom, seci griz nožem...šta već...