Karamel krofne

dana

Print Friendly, PDF & Email

Htela sam da pravim cvetiće – krofne, tako da su mi sredine cveta ostale. Ovo su krofne sa dva fila. Cvetovi su karamel, a sredina sa kremom.

SASTOJCI:

ZA TESTO:

500 g brašna
1 jaje
1 žumance
1 kvasac
1/2 čaše vode
4 kašike mleka
2 kašike ulja
50 g šećera

FIL:

100 g prah šećera
100 g kristal šećera
100 g eurokrema
50 g prah šećera

PRIPREMA:

  1. Umutimo kvasac sa šećerom i toplom vodom. Ostavimo da nadođe. Dodamo brašno, ulje, mleko, jaje i žumance. Dobro izmešamo i umesimo testo. Ostavimo ga da nadođe oko 2h.
  2. Kada nadođe izvadimo ga i premesimo. Razvučemo ga na debljinu prsta. Vadimo krofnice modlom u obliku cveta. Uzmemo mali kružić i izbušimo svaku po sredini i te kružiće stavljamo sa strane. Tako uradimo sa svim testom. Dobijemo cvetiće sa rupom u sredini i male kružiće koji će biti naši malci.
  3. Pržimo krofne u dubljem ulju dok ne porumene sa obe strane. Odvojimo cvetiće i malce.
  4. U malce dodamo prah šećer i eurokrem. Velike pospemo prah šećerom.
  5. Od kristal šećera spremimo karamel. Otopimo ga u šerpici. Time prelijemo cvetiće.

Recept za: Karamel krofne



TinaHorvat1
TinaHorvat1http://tininetorteikolaci.blogspot.rs/
Student iz Beograda. Obožavam da spremam i ukrašavam torte i kolače. Naravno, ubaci se tu i neko slano jelo i pogača 😀 San mi je da otvorim svoju poslastičarnicu. Sve recepte za torte i kolače sama smišljam i objavljujem na svom blogu. 😀 Posetite me na adresi http://tininetorteikolaci.blogspot.rs/ ili na FB stranici preko ikonice za FB.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Ciabatta iz mini pekare

Šta da vam kažem...ja stvarno volim da pravim razna testa...peciva, pa još ako neko drugi mesi za mene – šta ću bolje?! 😉 Sad ću da vam ispričam kako sam ja napravila ove mini ciabatte 🙂 Ko izdrži do kraja priče – svaka mu čast 😉 A samo pravljenje – ni blizu nije komplikovano kao ovo moje pisanije 🙂

Slana torta sa šunkom

Torta je pomalo teška ako se jede topla, no mi baš nismo imali „vremena“ čekati. Parče koje je preživelo i završilo u frižideru na hladjenju – bilo je za svaku pohvalu. Dakle, preporuka služiti ohladjeno u frižideru.

Recept za sarmu

Uvek imam problem sa onim delom recepta „...i dodati začina po ukusu...“! Halo?! Ok, meni je sve to ukusno ali odakle da znam koji su to začini ako sam početnik??? Meni treba sve...od na vrh noža do kraja noža 😉 .