Kokos polumeseci

dana

Print Friendly, PDF & Email

SASTOJCI:

500 g brašna
1 dl belog vina
1 dl mleka
1 dl ulja
1 margarin
1 prašak za pecivo
100 g kokosa
100 g šećera
2 jajeta

PRIPREMA:

  1. Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati margarin i sve dobro umutiti. Dodati pomešano mleko sa uljem i vinom. Sve dobro izmutiti mikserom. Na kraju dodati brašno sa praškom za pecivo i kokosom. Dobro umutiti i formirati testo.
  2. Razvući ga, pa formirati polumesece.
  3. Peći ih u podmazanom plehu ili na pek papiru dok ne porumene.
  4. Kada su pečeni, posuti ih sa malo prah šećera.

Recept za: Kokos polumeseci



TinaHorvat1
TinaHorvat1http://tininetorteikolaci.blogspot.rs/
Student iz Beograda. Obožavam da spremam i ukrašavam torte i kolače. Naravno, ubaci se tu i neko slano jelo i pogača 😀 San mi je da otvorim svoju poslastičarnicu. Sve recepte za torte i kolače sama smišljam i objavljujem na svom blogu. 😀 Posetite me na adresi http://tininetorteikolaci.blogspot.rs/ ili na FB stranici preko ikonice za FB.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Oslić na margarinu

Ako ste respoloženi za jednostavan recept za pripremu ribe, ovo je jedan od takvih. Bez mnogo mudrosti i sa još manje sastojaka. Ukusna riba, koja će uz malo (ili malo više) kuvanih krompira biti odličan ručak ili večera.

Recept za integralni seoski hleb

U ovaj (ne samo ovaj, naravno) hleb možete dodati i semenke lana, susam, suncokret...biće veoma ukusno. Semenke se dodaju nakon što pekara da signal da se ubace dodaci (ako ima tu opciju).

Ciabatta iz mini pekare

Šta da vam kažem...ja stvarno volim da pravim razna testa...peciva, pa još ako neko drugi mesi za mene – šta ću bolje?! 😉 Sad ću da vam ispričam kako sam ja napravila ove mini ciabatte 🙂 Ko izdrži do kraja priče – svaka mu čast 😉 A samo pravljenje – ni blizu nije komplikovano kao ovo moje pisanije 🙂