Zapečeni punjeni paradajz

dana

Print Friendly, PDF & Email

Ko ne voli paradajz…

Sastojci:

  • 8 srednjih paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 450-500 g jagnjećeg mlevenog mesa
  • 1 kafena šoljica pirinča
  • po ukusu soli
  • po ukusu bibera

Nagradni konkurs VitapurPriprema:

Paradajz oprati, odseći mu kapicu, pa kašičicom izdubiti pulpu. Okrenuti da se ocedi sok. Za punjenje na ulju propržiti sitno seckan crni luk, pa kad omekša, dodati meso i pržiti da promeni boju. Posoliti, pobiberiti. Dodati opran i očišćen pirinač, promešati da se ujednači smesa i puniti izdubljeni paradajz.

Poređati ga u šerpu i kuvati petnaestak minuta, a zatim prebaciti u zemljane činijice. Naliti vodom u kojoj se kuvao paradajz.

Napraviti tanku zapršku od ulja i aleve paprike, pa zaliti njome paradajz. Probati da li je dobro začinjeno, a onda staviti činije da se peku u prethodno zagrejanu pećnicu na najjače, dok čorba ne uvri i uhvati se lepa korica preko jela. Poslužiti uz jogurt i hleb.



Tackica
Jednostavno - volim da kuvam, za mene je kuvanje inspiracija i antistres terapija posle napornog posla...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Recept za pleteni kolač za Božić ili Uskrs

Moram da se pohvalim da u našoj kući (pri tome mislim kući Kraljice Majke i Tate Mi Mog) nije prošao ni jedan Božić ili Uskrs (barem koje ja pamtim), a da smo jeli kupovni pleteni kolač ili Veliki kolač, kako ga mi zovemo.

Sočna griz pita sa jabukama ili višnjama

Naravno, mnogi od vas već možda znaju ovaj recept ili njegovu varijaciju. Ja ću da iskoristim priliku i da ga ipak napišem za sve drage domaćice i domaćine, a i one koji tek kreću u te vode, a koji nisu imali priliku da ga isprobaju.

Salata od paprike pečene u tavi

No dobro, znam, znam, ne treba za ovo nikome recept, ali treba ideja. Ja bih na ovo totalno zaboravila ali me je mrzelo praviti punjenu papriku, pa mi je lakše bilo ispeći je i napraviti fašir.Kako? Lako.