Pileće rolnice 🙂

dana

Print Friendly, PDF & Email
Sastojci:

5 šnicli pilećeg belog mesa
150 gr dimljene slanine
150 gr kačkavalja
4 krompira
mlevena crvena paprika
so, mešavina začina
ulje

Priprema:

Meso izlupati kuhinjskim čekićem i posoliti, a slaninu i kačkavalj iseći na tanke listove. Na meso staviti slaninu i kačkavalj pa uviti u rolnicu. Čačkalicama učvrstiti rolnicu kako se ne bi raspala. Postupak ponavljati dok se ne potroši sav materijal.

Rolnice pržiti na ulju dok ne porumene.

Krompir očistiti i iseći na krupnije komade pa skuvati. Kuvan krompir procediti i staviti u tiganj na malo ulja da se proprži. Posoliti ga, dodati mešavinu začina i mlevenu crvenu papriku.

Servirati vruć krompir uz rolnice.

 



POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Knedle od sira u umaku od paradajza i kobasice

Ovo je klopica koja vam može biti gotova za najviše satićak vremena. Veoma je ukusno i jednostavno za pripremiti, ne treba mnogo sastojaka i...ako ne uzmete previše ljutu kobasicu 🙂 ...svi ukućani će uživati 🙂

Prilog od suvih šljiva sa lukom i bademima

Ovaj prilog je za one koji vole kombinaciju slatko – slanog, odnosno za one koji vole uz meso da jedu voće. Mi smo ga servirali uz krmenadle , a vi ćete odabrati nešto po vašem ukusu.

Rustični beli hleb

Ovako pripremljen hleb je lep, veoma je ukusan, korica je hrskava. Dopašće vam se. Sama priprema doduše traje dugo, u smislu da ima dosta čekanja izmedju narastanja testa, hleba, pa pečenja i onda malo čekanja da se prohladi. No, u suštini, vi sami nemate puno posla oko njega.