Piletina u plavom patlidžanu

dana

Print Friendly, PDF & Email

SASTOJCI:

1 plavi patlidžan
2 sveže, slatke paprike
200 gr pilećih grudi
1 glavica crnog luka
100 gr kisele pavlake
so, ulje, začini, malo vode

PRIPREMA:

Pileće meso isečemo na tanku parčad, posolimo i pobiberimo. Patlidžan oljuštimo, posolimo i isečemo na što tanju parčad po dužini. Ostavimo da odstoji jedan sat da isečeni listovi patlidžana omekšaju. Na svako parče patlidžana stavimo parče piletine. Paprike i crni luk isečemo na krupniju parčad i posolimo. Vatrostalnu činiju pouljimo, poređamo rolnice i nanesemo parčad paprika i crnog luka. Prelijemo pavlakom i sipamo 50 gr vode. Pečemo 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.



likica-nis
Volim da kuvam i delim recepte.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Puž pogačice sa feta sirom i začinima

Neki dan sam smućkala ovo dizano testo, imala sam feta sira, pa napravila neku kombinaciju punjenih pletenica. Bilo je predivno. Nisam slikala - a gde će recept bez slikanja... Onda sam neki dan od istog testa napravila ove puž pogačice - ukus potpuno drugačiji, a opet - tako dobar.

Svinjske šnicle u umaku od piva

Šnicle malo izlupamo, ja volim staviti krpu ispod daske, kako baš komšije sa prvog sprata ne bi znale da lupam svinju. Takodje (mama me je moja učila...jel) stavim meso izmedju dve kese da ne prska na sve strane ali i da se ne raspadne meso.