Šampinjoni u palenti

dana

Print Friendly, PDF & Email

Dekorativan prilog!

Sastojci:

  • 6 šampinjona
  • 150 g palente
  • 750 ml vode
  • 1 kašika mješavine začina
  • 1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

  1. Na malo ulja propržiti 6 šampinjona približno iste veličine. Posoliti.
  2. U 750 ml ključale vode sipati maslinovo ulje i mješavinu začina, skloniti sa vatre, pa sipati palentu miješajući svo vrijeme. Vratiti na vatru, pa još kratko kuvati.
  3. U duguljasti kalup obložen folijom sipati 2/3 palente, pa poredati šampinjone.Prekriti šampinjone preostalom palentom, pa ostaviti da se stegne. Kad se palenta ohladi, izručiti na tacnu, pa rezati na parčad.



1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Recept za sarmu

Uvek imam problem sa onim delom recepta „...i dodati začina po ukusu...“! Halo?! Ok, meni je sve to ukusno ali odakle da znam koji su to začini ako sam početnik??? Meni treba sve...od na vrh noža do kraja noža 😉 .

Tarana – onako kako se kod nas jede

Mi je svi volimo. Jeste pravo, domaće, jednostavno jelo, verovatno svi znate kuvati je, ali evo – da podelim sa vama kako je mi njopamo. Prvo kupim 🙂 pakovanje Fidelinkine (toliko o domaćem...) tarane od 400gr. Uz to napakujem u korpu 1 komad kobasice...ali nikako ne čajne, nego one što liči na domaću ili još bolje ako i imate pravu domaću 🙂 . Dalje nam treba 3 – 4 komada srednja krompira, koji lukac ili samo lukac...

Varivo od gljiva – jednostavan recept

Ovo je jedno od onih, mmmnjam variva, naročito kada ga prelijete preko krompir pirea. Pošto je Kraljica Majka imala obaveza u nedelju ujutro, njen muž a moj tata…bili smo zaduženi za kuvanje. On je “nastavio” čorbicu, ja je malo začinila, Kraljica završila sa ukuvavanjem knedli. A kao neizostavni deo nedeljnog ručka u našoj familiji, palo je pohovano belo meso (sa susamom), krompir pire, pirinač varivo i varivo od gljiva.