Slatko od malina

dana

Print Friendly, PDF & Email

Ovo slatko sam već kuvala, a ovog puta čini mi se da sam ga malo prekuvala.

PRIPREMA:

Odabrati maline, pa ih redjati u šerpu. Na 1kg malina uzeti 1.25 kg šećera, a svaki red malina poprskati rastvorenim limontusom. Šerpu pokriti i ostaviti da prenoći. Sutradan rano skuvati slatko, ali pri kuvanju skidati penu. Sok gotovog slatka padaće teško sa kašike i to po dve kapi odjednom. Slatko ostaviti da prenoći povezano vlažnom kuhinjskom krpom, a sutradan sipati u tegle.

Ja nisam čekala pre kuvanja da prenoći, odstojalo je nekoliko sati. Kuvala sam da vri 20 minuta i mislim da sam ga malo prekuvala, da je bilo dovoljno i 15 minuta. Isprobajte i uživajte!



Cacina kuhinjahttp://www.facebook.com/CacinaKuhinja
Više od Cacine kuhinje možete pogledati na FB stranici Cacina kuhinja 🙂 http://www.facebook.com/CacinaKuhinja

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Zbunjena gužvara

Zašto zbunjena? Pa zato što je uletelo u nju malo salamice i trapista. Nije baš neki izvorni recept, no ukusan je i čas posla se pravi. Kupimo, za početak, ½ kg tankih kora za pite, ½ kg mladog sira, 1 – 2 pavlake, 2 jajeta, 200gr neke salamice, 100gr trapista ili nekog drugog tvrdog sira (šajta, kako bismo mi severnije rekli).

Starinski kolač sa makom i bananama

Ovaj kolač možete pripremiti na dva načina. Možete ga pripremiti sa glazurom od prah šećera i sira, a možete i bez nje, ako ste ljubitelj manje slatkih kolača. Ukusan je na oba načina. Priprema se veoma jednostavno, smućka se i prolije 🙂

Sos od višanja

Sos od višanja je nešto što, čini mi se, ili volite ili ne volite. Neko jednostavno ne voli slatko uz pečeno meso. Meni - ništa bolje nego ovaj sos preko fino pečenog vrata ili sličnog komada mesa.