Metla bez drške…(šne nokle)

dana

Print Friendly, PDF & Email

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 5  jaja
  • 100 gr šećera+50 gr prah šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 3 pudinga od vanile

Priprema:

  1. Staviti mleko da se kuva sa šećerom i vanil šećerom, istovremeno umutiti čvrst sneg od belanaca u jednoj činiji sa prah šećerom, a u drugoj umutiti žumanca sa pudingom i razrediti sa malo mleka.
  2. Kada je mleko počelo da ključa, smanjiti vatru i kašikom spuštati nokle (od belanaca), okretati 1 do 2 minuta, rešetkastom kašikom vaditi i stavljati u činiju.
  3. Kada se sve nokle skuvaju, u ostatak mleka sipati razređeni žuti krem i mešati na tihoj vatri dok se ne zgusne. Preliti preko nokli. Ostaviti da se ohlade i dekorisati po želji. ****PRIJATNO****



1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Kinder torta sa Nutellom i lešnicima – odlična!!!

Torta je ekstra ukusna, zaista, no...ovako na kraju recepta mogu izneti svoje (ne)iskustvo sa njom: jako je teško seći je na lepe komade kada su ovako slagane kuglice. Praviću je sigurno još mnogo puta, jer je ukus fantastičan, doduše...i zanimljivo izgleda...ali muka je izvesti da dobro izgleda na tanjiru. Znači – definitivno treba probati, ali bih ja namazala prvo braon krem, pa žuti,...ili obrnuto, onda prelila čokoladom i još dodala šlag od gore....prste da poližemo!!!

Ledene kocke recept – mljaccc!!!

Otopimo čokoladu sa uljem na pari (u veću šerpu sipamo vodu da provre, pa manju sa čokoladom stavimo iznad te vode, da se čokolada greje a ne zagori). Tako vruću premažemo je na fil. Tako pripremljeno staviti u frižider, dobro bi bilo da pre pravljenja izmerite tacnu da li će stati u frižider 🙂 . Kada se čokolada i sve dobro ohladi, seći na kocke, pažljivo, da čokolada ostane neispucana. Mogu reći da je kolač bio divan, sve se topilo u ustima...toliko, da jedva da je ostao koji komad od jutros!!! A i mnogo sam zadovoljna kako je lepo izgledao 🙂