Mozaik rolat

dana

Print Friendly, PDF & Email

 Sastojci:

  • 300 g šećera
  • 75 ml vode
  • 250 g mlijeka u prahu
  • 125 g margarina
  • 50 g čokolade za kuhanje

Priprema:

  1. Šećer i vodu ušpinovati, kuhati 3 minute.
  2. Posebno umutiti margarin i mlijeko u prahu, pa sjediniti sa ušpinovanim šećerom. Podijeliti na 2 dijela: u jedan dio staviti otopljenu čokoladu, a drugi dio ostaviti bijele boje.
  3. Na nauljenoj foliji rastanjiti tamni dio. Preko tamnog dijela prošarati svijetli dio. Pažljivo zarolati u rolat, pa ostaviti u frižider da se stegne.
  4. Kad se stegne, rezati na parčad.



2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Lovački krompir

Krompir oguliti i oprati, iseckati slično kao za paprikaš....vidi se na fotografijama, no...to baš i nije jako bitno. Ostaviti ga u hladnoj vodi da ne pocrni. Meso oprati, iseckati na kockice, na ulju prodinstati dok ne pobeli sa svih strana. Na to tada dodati krompir, posuti ga vegetom, biberom u zrnu, lovorom i naliti vodom da prekrije krompir...

Vafli sa kobasicom, krompirom i sirom

Na srednje jakoj vatri, udinstamo na sitne komade isečenu kobasicu. To će trajati nekih 10 – tak minuta. Očistimo krompir i narendamo ga. Takodje, narendamo i trapist. Dodamo kobasici ocedjen rendani krompir i puter...

Piletina u senfu, zapečena sa pavlakom i sirom

Meso iseckamo na šnicle i malo izlupamo ali ne treba da bude pretanko. Utrljamo ga u vegetu, ja sam ga posula...pa trljalo jedno u drugo meso, tako mi je bilo lakše. Nakon toga, malo ga utrljamo i sa senfom i ostavimo da stoji dok pripremimo sir i pavlaku. Senfa ne treba previše, samo toliko da pokrije meso u tankom sloju.