Majoneza sa pasteriziranim jajima

dana

Print Friendly, PDF & Email

Sastojci:

  • 1 cijelo jaje
  • 2 žumanjka
  • 1/2 limuna (sok)
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašika senfa
  • 125 g suncokretovog ulja
  • 125 g maslinovog ulja
  • malo soli

Priprema:

  1. U čašu štapnog miksera u kojem ćete pripremati majonezu stavite cijelo jaje, žumanjke, sok limuna, senf i so.
  2. Stavite suncokretovo ulje u manji lončić i zagrijte ga na 120°C.
  3. Kad je ulje zagrijano sipajte ga u tankom mlazu u čašu s jajima i miksajte štapnim mikserom dok se sastojci ne povežu.
  4. Kad ste završili s dodavanjem ulja, dodajte sirće. Zatim dodajte maslinovo ulje, sipajući ga polako u tankom mlazu. Nastavite miksati dok majoneza nije dobro umućena i gusta.
  5. Sipati majonezu u teglicu i ostaviti u frižider, da se ohladi i stegne.

Zahvaljući pasteriziranju jaja uz pomoć toplog ulja, kao i maslinovom ulju (koje je odličan konzervant) majonezu možete čuvati u frižideru do 15 dana.



POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Brza želatinasta torta

Pre neki dan...poslali smo decu na dvodnevnu ekskurziju na Palić kod bake i dede 😉 I...sreća sreća radost...kada smo ih „sakupili“ sakupili smo uz njih i torte za zasladiti. MMMMmmmm...torta je bila – mljac.

Čokoladni tiffin – čokoladna užina

Ako ima muffin, a što ne bi bio i tiffin 🙂 Šta je tiffin? Ja pojma nemam...a evo čitam da je neka vrsta laganog obroka u toku dana, a izmedju redovnih obroka...što bi se reklo kod nas – užina ili grickalica. Ovaj čokoladni tiffin što smo mi isprobali je naišao na doooobre reakcije. Količina pripremljena po receptu – apsolutno nedovoljna 🙂 Sličnost originalnog i ovog što smo mi jeli – ogromna, ali ni blizu 😉 Kako, zašto?

Zbunjena gužvara

Zašto zbunjena? Pa zato što je uletelo u nju malo salamice i trapista. Nije baš neki izvorni recept, no ukusan je i čas posla se pravi. Kupimo, za početak, ½ kg tankih kora za pite, ½ kg mladog sira, 1 – 2 pavlake, 2 jajeta, 200gr neke salamice, 100gr trapista ili nekog drugog tvrdog sira (šajta, kako bismo mi severnije rekli).