Testo sa edamerom i prženom slaninicom

dana

Print Friendly, PDF & Email

– a kod nas bi se ovo zvalo nasuvo sa sirom ali podebljano –

Da se vratimo na sam početak Kuvajmo B(l)ogovskog, sajta koji je u samom startu i osmišljen da bi početnicima kuvanje bilo pristupačno i jednostavno. U to ime – evo i ovog, vrlo jednostavnog recepta a odličnog jela. Možda je više neki savet ali testo bude super na ovaj način.

Da mesim testo – stvarno nemam vremena, tako da za početak, kupimo pakovanje od barem 400gr testa, no za nas četvoro to je skoro pa ništa. Ja kupim 2 pakovanja po 300gr debelih rezanaca i to nam je zadovoljavajuća količina 🙂 . Uz to nam treba i 200gr edamera, 100 gr slanine (one suve…pušene a red mesa red slanine, red mesa….).

Sipamo u veliku šerpu vrele vode, dodamo 1 ravnu kašiku soli i 2 kašike ulja. Kada voda provre, stavimo testo da se kuva. E sad koliko? Desetak minuta, no najbolje je probati ali ne predugo kuvati da se ne raskuva testo.

Slaninicu iseckamo na sitne kockice i upržimo bez ulja, samu na sebi 🙂 Pržiti dotle dok ne bude hrskava, reš pečena 🙂

Onda ide prva caka (izvinjenje svima kojima se ovo podrazumeva), ja sam uporno ispirala testo pod vrelom vodom. E jok, ne treba, ne valja tako, nikada mi se ne oteže sir nego bude škripavo – klizav. TESTO NE ISPIRAMO!!!

Vadimo ga cediljkom i stavljamo  direktno u sud. Na to sipamo deo narendanog edamera i NE MEŠAMO. Na sir razbacamo malo upržene slaninice pa idemo opet red neispranog 🙂 testa, pa red nemešanog sira, pa red pržene slaninice i tako dok sve ne istrošimo.

Ko voli, može malo i da posoli izmedju redova. Pošto moje malo dete zavrće nos na deo slaninice u testu, ja sam je ostavila sa strane, pa smo dodavali mi koji je volimo…mada je ukusnije odmah u testo je umešati, jer ono upije miris i ukus slaninice 🙂 .

Tek kada smo sve rasporedili, prihvatamo se varjače i dobro promešamo. I – to bi bilo to, obično, najobičnije testo sa sirom i slaninicom koja hrska pod zubima 🙂

Prijatno!!!



Kokica
Kokicahttps://www.subotica.in.rs/
...iliti Sanja Major, autorka ponekog zanimljivog recepta. Rame uz rame sa mangupom - administrator sajta Kuvajmo B(l)ogovski. Mangupova smaračica žena. Veći deo dana u društvu sa ciframa (u prevodu knjigovodja), a uvek...i na prvom mestu - mama dva dečaka, tačnije momka 🙂

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Pirinač u mleku 1:3 ili 1:4 ili sutlijaš

Sipate mleko da prokuva, pirinač i zasladite. Ok, može i tako. Ali za one koji ga još nisu kuvali i nije tako jednostavno. Ovo je jedan mali recept – savet da lako pogodite količinu mleka i pirinča. Zapamtite – 1:3 što bi značilo na jednu šolju pirinča tri šolje mleka i tri vrhom pune kašike šećera ...

Salata od rotkvica i mladog luka – prava uz roštilj

Mladog luka i rotkvica na pijaci - koliko nam srce voli. Povoljno, za svačiji džep. U to ime, evo najjednostavnije salate - priloga, koji možete pripremiti od tog povrća, a savršeno se slaže uz mesance sa roštilja 🙂