Pogačice prasići

dana

Print Friendly, PDF & Email

Staviti kvasac u mlako mleko da nadodje, dodati sve ostale sastojke i dobro razmesiti. Oklagijom rastanjiti testo na pola santimetra debljine i čašom vaditi pogačice. Deo pogačica odvojiti pa seći na osmine i vaditi male pogačice – prečnika oko 1 santimetar. Osmine su uši (nakvasiti ivicu vodom i lepiti kao uši) a male pogačice su nosić (nakvasiti jednu stranu, postaviti na mesto i čačkalicom izbušiti na dva mesta). Zrna bibera stavite kao oči. Premazati čumancetom, sačekati oko pola sata i peći. Ja ih gotove prepolovim, napunim kačkavaljem i salamicom. Idealno za dečije rodjendane.



4 KOMENTARA

  1. MamaCaco, pozdrav i sretno sa daljim postavljanjem recepta. Ovo je nešto mnogo simpatično i verujem da se deci izuzetno dopada 🙂

    • Izvinite. Recept je postojao , ne znam gde je nestao. podkisnuti kocku kvasca sa malo mleka, oko 1dl, dodato dva zumanceta i jedno celo jaje, kasiku masti ili bilo koje druge masnoce, dve case jogurta, i nesto malo manje od kilograma brasna. Zamesiti, vaditi pogacice, svaku cetvrtu iseci na osmine i to su usi koje lepite sa malo vode, izvaditi jednu malenu kuglicu koju ucvrstite tako sto cackalicom bocnete na dva mesta (nos) i dva zrna bibera su oci. Premazati zumancetom, sacekati oko pola sata i peci na 200-220 stepeni dok ne porumene. Prijatno

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Djuveč sa taranom i belim mesom

Djuveč je nekada za mene bio ne, nikako! Ne znam gde mi je bila pamet, sada ga obožavam. Pri tome, verujem da ga domaćice spremaju na 100 različitih načina, ali će svaka reći da je pravi taj na koji ga ona priprema 😀 To je uvek tako sa ženama 😉 😀 I tako, evo i mene sa dobitnom kombinacijom. Umesto pirinča, eto nama tarane, domaće.

Krempita – fantastičan recept

Bilo je to jakoooo davno kada sam zadnji put pravila krempite...čak, rekla bih, bolje da se ne pokušavam setiti. Teoriju znam...ali htela sam probati i neki novi način. Malo sam cunjala netom i naišla na ovaj recept za krempite na Coolinariki. Mislim da je red da pomenem odakle je, jer...kao što smo na nekim blogovima komentarisali...nije u redu da krademo, možemo postovati neki tekst ako se pozovemo na originalni izvor. Dakle, hvala ženici koja je tamo postavila svoj način za pravljenje krempite jer je izvrstan. Kako ne bih mnogo kuckala...iskopiraću šta ona kaže...pa onda sledi moj komentar šta sam uradila kao ona a šta ne:

Sočna griz pita sa jabukama ili višnjama

Naravno, mnogi od vas već možda znaju ovaj recept ili njegovu varijaciju. Ja ću da iskoristim priliku i da ga ipak napišem za sve drage domaćice i domaćine, a i one koji tek kreću u te vode, a koji nisu imali priliku da ga isprobaju.